Kje je Raiven? Njeni načrti so navdihujoči #intervju

Glasbenica Raiven nam je zaupala svoje velike načrte za jesen ter razkrila, kaj je po njenem mnenju znak odraščanja.

2.9.2020 ob 5:50 | Foto: Urša Premik

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Kje je Raiven? Njeni načrti so navdihujoči #intervju

Skozi poletne tedne nas je večkrat iz radijskih sprejemnikov pozdravila kakšna od njenih čudovitih skladb preteklih let. Ker že nekaj časa ni izdala nove pesmi, nas je zanimalo, kaj počne sedaj. Zato smo stopili v kontakt z njo in vedno prijazna glasbenica se je odzvala ter za bralke in bralce Mične opisala svoje načrte in cilje.

Raiven, vse nas zanima, kam ste se umaknili, kaj trenutno počnete?

S fantom sva se ravno vrnila s počitniškega potovanja po Skandinaviji.  

Sicer pa se pripravljam na novo šolsko leto, saj sem letos absolventka na magistrskem študiju solo petja na Akademiji za glasbo. Letos sem se vpisala še na eno univerzo in sicer Univerzo Sigmunda Freuda, kjer bom študirala psihoterapijo.

Minilo pa bo tudi že četrto leto odkar učim petje na zasebni glasbeni šoli v Ljubljani, me bo pa učiteljska pot zapeljala letos prvič še v Krško. Zato se res veselim jeseni, da po počitnicah spet vidim svoje učence in spoznam novo vpisane. Septembra se mi začnejo intenzivne vaje za opero, ki jo bom odpela v Cankarjevem domu s svojimi akademskimi sošolci.

Ko končam petletni študij psihoterapije, bi si želela glasbo in terapijo povezati, saj je to področje pri nas še zelo neraziskano in me zelo zanima. Mislim, da imam odprtih kar nekaj poti in možnosti v glasbi, bom pa videla čez leta, v katero smer me bo glasba peljala. Zagotovo pa ostajam na odrih.

Ko končam petletni študij psihoterapije, bi si želela glasbo in terapijo povezati.

Kaj pa glasba za širšo publiko, vas bomo kmalu slišali na radiu ali televiziji?

V oktobru nameravam izdati nov singel z videospotom, ki sem ga posnela s svojo londonsko ekipo. Tako da bo naslednje leto zame kar pestro.

Pred kakšnim letom sem se odločila, da se usmerim v klasično glasbo, iz katere izhajam in s katero sem začela pri svojih petih letih.

Pop bo v mojem življenju vedno prisoten in vedno bom ustvarjala lastno glasbo, vendar je opera nekaj v čemer vidim največji del svoje prihodnosti in je svet, ki je popolnoma na drugem nivoju kot naš slovenski pop.

Profesionalno torej uspešno napredujete. Pa zasebno, uživate študentsko življenje ali čutite pritisk odraščanja?

S fantom si urejava hišo in nikoli si nisem mislila, da mi bo opremljanje in preurejanje sob vzelo toliko časa, bi pa rada do jeseni zaključila z jedilnico. Sem se pa ravno pred najinim počitniškim izletom zavedala, da odraščam, ko sem bila navdušena nad tapetami, ki sem jih dobila po pošti. (smeh)

Leto 2020 si bo cel svet zapomnil zaradi vsi vemo katerega virusa. Kako je vplival na vaše delo?

Korona mi je prekrižala kar nekaj načrtov. Morala bi odpotovati v Berlin, kjer sem prejela štipendijo za petje glavne vloge v operi Hansel und Gretel na Berlinski operni akademiji. Z opero, ki smo jo lani pozimi ustvarili v Beli krajini bi morali gostovati v Makedoniji in Srbiji. Na srečo so vse te predstave prestavljene na naslednje poletje, česar se zelo veselim.

Žal sva s fantom zaradi korone imela še odpovedan let na Japonsko, za katero pa upam, da jo bova obiskala naslednje leto.

Preberite še: Malinca Nastja: Niso me prizadeli, ponosno sem rekla, da jaz odločam

Morda vas zanima tudi: Neža Peterca: Kolesarka, ki med turami reciklira športno opremo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)