Oglasila se je Monica Lewinsky: moti jo, da Beyoncé poje o njej in Billu Clintonu

Zadnji album pevke Beyoncé buri duhove, a ne v smislu, ki bi bil izvajalki po godu.

4.8.2022 ob 8:37 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Oglasila se je Monica Lewinsky: moti jo, da Beyoncé poje o njej in Billu Clintonu

Zadnji album pevke Beyoncé z naslovom Renaissance zbuja veliko pozornosti. Žal ne v smislu, ki bi izvajalki laskal. Iz vseh smeri namreč prihajajo pozivi, naj pesmi iz različnih razlogov spremeni, zaradi česar je morala  predrugačiti nekatere skladbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Najbolj na udaru je bila pesem Heated. Po besedah aktivistov za pravice invalidov je ta vsebovala do gibalno oviranih neprijazno govorico, natančneje izraz, ki ponižuje ljudi s cerebralno paralizo. 

Beyoncé se je na pripombe že odzvala in besedilo spremenila, a zgodba se pri tem ni končala.  Kajti brez predhodnega dovoljenja je v pesmi Energy posnemala pop zvezdnico Kelis. Delček njenega hita Milkshake iz leta 2003 je namreč zašel v Beyoncéjino novo skladbo.

Kelis  je to označila za krajo in nedopustno dejanje, kar je v videih povedala tudi na instagramu. Dejala je, da je popolnoma šokirana in da je več kot očitno, da določeni ljudje v glasbeni industriji nimajo ne duše in ne integritete ter dejanje označila kot krajo in ne kot sodelovanje, kot so ga skušali prikazati nekateri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kelis (@kelis)

Ob tem je poudarila še, da ni jezna na Beyoncé, temveč se ji zdi prav, da nekdo opozori na hinavščino in nepravilnosti v poslu. Kritika je letala na lastnika produkcijske hiše The Neptunes, s katero je sodelovala na začetku kariere, sedaj pa z njo ustvarja Beyoncé, ki se je na pripombe odzvala in odstranila sporne dele skladbe.

A očitno se bo morala te dni v vseh pogledih vroča pevka vrniti še v zgodovino.  Ob prej omenjenih pripombah glede novega albuma se ne namreč oglasila Monica Lewinski. 49-letna aktivistka in televizijska osebnost je v 90. letih delala kot pripravnica v Beli hiši in se s tedanjim predsednikom Billom Clintonom spustila v neprimeren odnos, kar je dvignilo nemalo prahu, na dogodek pa se je leta 2013 v pesmi Partition spomnila, znova, Beyoncé.

Besedilo pesmi opisuje seks na zadnjem sedežu avtomobila, izvajalka pa je iz Monikinega imena oblikovala glagol ter zapela, da ji je fant pomonikalevinskijal obleko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monica Lewinsky (@monica_lewinsky_official)

Že tedaj dotična nad tem ni bila najbolj navdušena, a se je leta 2014 v članku za Vanity Fair izvajalki v šali zahvalila za omembo njenega imena ter dodala, da če že tvori glagole, bi morala zapeti, da je fant pobilklintal in ne pomonikalevinskial oblačila.

V kasnejšem intervjuju na to temo je pojasnila, da se je naučila na pripombe glede njene afere gledati s humorne plati, saj ni smela dopuščati, da bi ji vse kritike in opazke prišle do živega.

A očitno zgolj šala ni več dovolj in Monica je namignila, da bi morala izvajalka spremeniti pesem, v kateri jo omenja ter je v duhu odzivov na zadnji album twitnila:

"Hmmm, ko smo že pri tem … Partition." Na zapis se je en od sledilcev odzval z vprašanjem, če je o tem že kdaj govorila s pevko in Monica mu je odgovorila, da ni, da je o tem pisala v reviji Vanity Fair, potem pa deset let molčala in da se ji zdi njegova pripomba vsekakor smiselna in poštena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Team Moni❤️ (@monica.lewinski.fanpage)

Kaj bo na Monikine besede porekla Beyoncé, pa bomo še videli.

Povzeto po E!Online in The Guardian

Preberite še: "To je bila zame najhujša preizkušnja." Beyonce in druge zvezdnice odkrito o spontanem splavu

Morda vas zanima tudi: VIDEO: Incident na koncertu Beyoncé, pred norim oboževalcem so jo rešili plesalci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)