Novi glasbeniki na sceni, ki jih moraš spoznati

Vsak dan je lepši, če v ozadju igra dobra glasba, se strinjaš?

5.6.2021 ob 5:15 | Foto: Instagram | Avtor: E. N.

Novi glasbeniki na sceni, ki jih moraš spoznati

Med karanteno smo zelo pogrešali koncerte, na srečo pa je prepoved turnej marsikateri glasbenik izkoristil za to, da je zaprt v glasbenem studiu pripravljal nov album. Tako smo trenutno lahko priča pravemu glasbenemu bumu in smo po dolgem premoru končno deležni novih zvokov.

Nove albume so v času karantene izdali Taylor Swift, Hayley Williams, Justin Bieber, Charli XCX, Lana Del Rey in mnogi drugi. Glasbene lestvice pa so polne tudi novih imen, ki so se v tem času uspeli prebiti na sceno. Danes naštevamo tiste najbolj opazne, za katere stavimo, da bomo o njih še veliko slišali.

Arlo Parks

Anais Oluwatoyin Estelle Marinho, ki si je nadela umetniško ime Arlo Parks navdušuje z nežnim glasom, spevnimi melodijami in lahkotnim vzdušjem, ki ga pričarajo njene pesmi. Njen prvi album z naslovom »Collapsed in Sunbeams« je osvojil tretje mesto na britanski glasbeni lestvici, kar je za debitantko na sceni gotovo neverjeten uspeh.

Teezo Touchdown

Rapper iz Texasa, ki je glasbene lestvice osvojil z mešanico punka, trapa in popa, je svojo prvo pesem izdal že leta 2019, danes pa navdušuje široko množico milenijskih glasbenih privržencev. Njegova glasba je nekaj posebnega, saj jo težko uvrstimo v le eno glasbeno zvrst, ravno nenavadni zvoki pa so več kot dobrodošli na glasbeni sceni.

Olivia Rodrigo

Olivia nas je pred časom prevzela s čustveno pesmijo »Driver's licence«, s katero se je povzpela na vrhove glasbenih lestvic in preplavila radijske postaje. Danes lahko poslušamo že celoten album Sour, ki je prav tako izredno izpoveden, njen značilen nežen glas pa spremljajo pop melodije.

Maneskin

Italijanska rock skupina sicer deluje že od leta 2016, nase pa je širšo javnost opozorila na nedavnem izboru za pesem Evrovizije, kjer je osvojila prvo mesto. Svet jo je tako sprejel za svojo in glasbene lestvice po vsem svetu so tako kar naenkrat polne njihovih pesmi.

Masked Wolf

Masked Wolf je rapper grško-avstralskih korenin, ki je nase letos opozoril s skladbo »Astronaut in the Ocean«, ki je zasedla vrhunsko šesto mesto najbolj prestižne glasbene lestvice Billboard. Pesem je bila sicer izdana že leta 2019, a je svet osvojila šele sedaj, njen uspeh pa rapperju gotovo napoveduje bleščečo kariero.

Preberite še: Kdo so Måneskin, rockerji, zaradi katerih ženske padajo v trans

Morda vas zanima tudi: Ellen DeGeneres končuje z vodenjem svoje oddaje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)