Novak Đoković v solzah priznal: »Izdal sem samega sebe«

Novak Đoković ni zagovornik klasične medicine, zanimajo ga alternativne metode zdravljenja.

3.8.2023 ob 2:30 | Foto: Tony O'Brien/Reuters, Instragram | Avtor: M. FL.

Novak Đoković v solzah priznal: »Izdal sem samega sebe«

Novak Đoković je bil leta 2018 v eni od švicarskih klinik, specializirani za tovrstne posege, deležen operacije komolca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOVAK ĐOKOVIĆ Serbian fan

Zaradi  težav z njim so tedaj nekateri predvidevali, da bo končal kariero ter se upokojil. Vendar je teniškemu asu uspelo najti novo motivacijo za podiranje rekordov na  igriščih.

Leta 2018 si je po operaciji vzel daljši predah in na eni do izjav za medije pojasnil:

"Imam srečo, da v svoji karieri nisem bil pogosto bolan ali resneje poškodovan. Največ težav mi je povzročal komolec. Dolgo sem že v tem športu in uspelo mi je ohraniti zdravo telo. To dokazuje, da stvari počnem prav.

Sem pa se po daljšem razmisleku odločil za operacijo. Komolcu nisem dajal dovolj priložnosti za regeneracijo in moral sem jemati zdravila, ki se jih sicer izogibam. Pomagala so mi kratkoročno," je povedal za francoski časopis  L‘Équipe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOVAK ĐOKOVIĆ Serbian fan

"A prišel sem do točke, ko je moje telo reklo, dovolj je. Ne moreš več servirati. In odšel sem do enega najboljših kirurgov na svetu. Opravil je svoje delo in neskončno sem mu hvaležen za to. Strah me je bilo. Ne maram kirurgov. Upam, da ne bom videl nobenega več in vse sile uperjam v to, da bi bilo tako.

Moje telo je moje orodje. Kot vrhunski športnik moram skrbeti zanj. Dosegel sem veliko uspehov in hvaležen sem, da si po težkih tekmah hitro opomorem."

Je pa Novakova mama Dijana razkrila, kaj se je tedaj resnično dogajalo v bolnišnici: "Novak stalno išče nova znanja in spoznanja. To je nam, običajnim smrtnikom, tuje. Zanimajo ga prehrana, terapije, alternativne metode.

On ni pristaš klasične medicine, kar je že dolgo znano, na žalost je prišlo do tega, da je moral na operacijo," je zaupala v srbski oddaji Ko angeli spijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tracara.com (@tracara)

Opisala je tudi trenutek, ko se je operacija leta 2018 zaključila: "Ko se je prebudil iz anestezije, mi je v solzah dejal, da je izdal samega sebe. Pojasnila sem mu, da je storil, kar je moral storiti, če hoče še naprej igrati tenis.

Poskušal je z alternativnimi metodami, a ni nič delovalo. Novak je proti jemanju zdravil, noče jih vnašati v telo. Radoveden je, stalno se izobražuje, bere vse, kar mu pride pod roke."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportske.net (@sportskenet)

"Njegov način prehrane drugim ne bi odgovarjal. Usta mi je zaprl s svojimi dosežki. Nič mu ne morem oporekati ali prigovarjati. Mi smo navajeni na meso, za nas je glavni vir beljakovin, on je dokazal, da so še drugi načini," je tedaj povedala mama Dijana. 

Povzeto po portalu Kurir.rs

Preberite še: Kakšno razkošje! Pokukajte v novo vilo Novaka Đokovića (FOTO)

Morda vas zanima tudi: Bolečina v kolku: kdaj je čas za operacijo (nasvet ortopeda)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)