Ni praznikov brez klasike Sam doma: kje je igralska zasedba danes?

Macaulay Culkin je kot Kevin McAllister postal priljubljeni filmski zvezdnik še preden je dopolnil 15 let. V zadnjih letih se vrača na zaslone.

29.12.2020 ob 5:40 | Foto: Reuters, TikTok | Avtor: Š. R.

Ni praznikov brez klasike Sam doma: kje je igralska zasedba danes?

Le kdo si ni kdaj med božičnimi prazniki ogledal komedije Sam doma in nadaljevanja Sam doma 2. Ali morda celo: kdo si med vsakimi božičnimi prazniki ne ogleda te kultne ameriške klasike? Od premiere zabavnih dogodivščin doma pozabljenega Kevina McCallisterja letos mineva že debelih trideset let, pa vendar ta film ostaja eden najbolj gledanih vseh časov. V prazničnem času naj bi namreč ta film po vsem svetu predavajali vsaki dve sekundi.

Preverili smo, kaj danes, 30 let po premieri, počnejo člani priljubljene filmske družine McCallister?

Njen prvi zvezdnik Macaulay Culkin je letos dopolnil 40 let. Potem ko se je predstavil kot Kevin McCallister je nastopil še v nekaterih uspešnih filmih kot so My Girl (1991), The Good Son (1993), The Nutcracker (1993), Getting Even with Dad (1994), The Pagemaster (1994) in Richie Rich (1994), ter seveda tudi v Home Alone 2: Lost in New York (1992), za katerega je prejel celo nominacijo za zlati globus. A pri 15 letih je, na vrhuncu slave, poniknil. Imel je številne osebnostne težave, bil nekajkrat aretiran zaradi posedovanja drog, zapletel se je celo v škandal Michaela Jacksona, ki je bil obtožen zlorabe otrok. Pred leti je razkril številne temne plati, ki mu jo je tako kmalu prinesla slava, med drugim se je sprl z družino in povsem oddaljil od svojega očeta. Vseeno pa se v zadnjih letih vrača na igralsko sceno, poskusil se je v tudi v glasbi in izdal svojo avtobiografijo. Leta 2019 je zaigral v filmu Changeland, letos pa nastopil v seriji American Horror Story.

»Božič je res moj čas,« je za US Weekly dejal pred časom. »V tem času me prepoznajo desetkrat bolj pogosto kot v novembru ali januarju. Nimam pojma, zakaj.«

 

 

Catherine O’Hara, ki je igrala Kevinovo mamo, je danes stara 66 let. Nedavno je sprožila val odobravanja, ko je na TikToku ustvarila reprizo scene iz filma Sam doma 2. Kot pravi, je hvaležna, da je tudi sama postala del božične tradicije. »Nekoč sem naletela na Macaulaya in rekel mi je: »Mama!« In jaz sem rekla: »Otrok moj!« Izgledal je odlično, res sem bila vesela, da sem ga videla.« Kanadčanka je še vedno aktivna igralka, veliko se posveča tudi snemanju risank.

Medtem pa je Kevinov oče John Heard umrl pred tremi leti, star je bil 71 let. Našli so ga mrtvega v hotelski sobi, vzrok naj bi bil srčni zastoj.

Eno glavnih vlog v filmih sta odigrala tudi roparja Joe Pesci in Daniel Stern. Medtem ko je bila za slednjega vloga Marvina najodmevnejša, je Pesci (ropar Harry) med drugim dobitnik oskarja za vlogo gangsterja Tommyja DeVita v filmu Goodfellas, zaigral pa tudi v številnih drugih filmih, zlasti v sodelovanju z Robertom De Nirom in Martinom Scorsesejem. Bil je tudi del serije filmov Smrtonosno orožje, nazadnje pa vidnejšo vlogo odigral Scorsesejevem filmu The Irishman (2019), čeprav je že leta 1999 napovedal konec igralske kariere.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)