To so najlepši božični filmi, ki si jih moraš ogledati še letos

Pred nami je najlepši čas v letu in veselo vzdušje lahko pričarajo tudi filmi s praznično obarvano vsebino.

19.12.2020 ob 5:45 | Avtor: E. N.

To so najlepši božični filmi, ki si jih moraš ogledati še letos

Presenečenj polno leto 2020 se počasi izteka in dodobra smo že zakorakali v veseli december. Čeprav je bil to navadno čas službenih zabav, slovesnih zaključkov in druženja z najdražjimi, pa bomo letos lahko praznovali le v ožjem krogu družine. Omejenost in izredne razmere pa seveda ne pomenijo, da bo vzdušje to leto slabše kot sicer. Pričaramo ga lahko na več načinov, navdih pa lahko najdemo tudi v božičnih filmih. Spodaj naštevamo tiste najnovejše, ki so te dni ugledali luč sveta.

The War with Grandpa

Če obožuješ družinske komedije, razveseliš pa se znanih igralcev, ko se pojavijo na malem zaslonu, si moraš nujno ogledati The War with Grandpa. V glavni vlogi se je namreč znašel sloviti Robert De Niro, z njim pa se v filmu zabavajo tudi Christopher Walken, Jane Seymour in drugi. Filma sicer ne moremo postavljati ob bok oskarjevim nagrajencem, bo pa v hišo prinesel veliko smeha in božičnega vzdušja.

Holidate

Če sodiš med ljubiteljice romantičnih komedij, te bosta v božično vzdušje popeljala Emma Roberts in Luke Bracey, ki nista par, a se v filmu zmenita, da se bosta na zabavah izdajala za boljši polovici en drugega. Sproščena komedija v božičnih puloverjih te že čaka na Netflixu, da se z njeno pomočjo poženeš v veseli december.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

Glasbeno obarvan film o izdelovalcu igrač, ki nujno potrebuje božični čudež. Na Netflixu si to sezono ogledaš projekt ustvarjalca filmov Almost Christmas in El Camino Christmas, v glavni vlogi pa nastopa Forest Whitaker. Posebej boste veseli tisti, ki obožujete glasbo pevca Johna Legenda, saj je v tem filmu zasedel stolček producenta.

The Christmas House

Se še spomniš kultne komedije Mean Girls, ki jo je naša generacija pred dvema desetletjema gledala »na repeat«? No, potem boš z veseljem gotovo spremljala tudi komedijo The Christmas House, kjer se v glavni vlogi pojavi Johnatan Bennet. Hallmarkova komedija govori o gejevskem paru, ki si želi posvojiti otroka in seveda si lahko predstavljaš, da gre v filmu marsikaj narobe.

Happiest Season

O homoseksualnem paru pa govori tudi komedija The Happiest Season, le da sta glavni vlogi prevzeli Kristen Stewart in Mackenzie Davis. Z zgodbo se lahko poistoveti marsikdo, saj govori o tistem nelagodju, ko za božič prvič spoznaš partnerjevo družino. Zanimivo, zabavno in prikupno božično vzdušje te čaka na platformi Hulu.

The Christmas Chronicles 2

Ker ga verjetno vsi poznate, tokrat na seznam nismo dodali prazničnega filma Sam doma, je pa film Christmas Chronicals delo istega ustvarjalca in bo gotovo znal pritisniti na prave gumbe gledalca, da pričara božično vzdušje. V vlogi gospoda in gospe Božiček sta se znašla Kurt Russell in Goldie Hawn. Čaka vas prava božična pustolovščina.

Blackbird

Če si pred nastopom novega leta želiš še malce čustvenega očiščenja, priporočamo film Blackbird, kjer bo Susan Sarandon iz tebe izvlekla kar nekaj takšnih in drugačnih čustev. Jokanje ti ne uide, saj zgodba govori o njenem zadnjem božiču, ki bi ga rada preživela s svojimi najdražjimi po hudi mišični bolezni. V drami pa najdeš tudi Kate Winslet, Mio Wasikowsko in Rainna Wilsona.

Preberite še: Meryl Streep izgubljena na snemanju: Bilo je katastrofalno

Morda vas zanima tudi: Božični polom princese Diane


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)