Odkrit dejanski vzrok smrti Boba Sageta (ni bil zastoj srca)

Podrobna obdukcija je pokazala, kaj je bilo usodno za zvezdnika Polne hiše, Boba Sageta.

10.2.2022 ob 8:18 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Odkrit dejanski vzrok smrti Boba Sageta (ni bil zastoj srca)

Znan je natančen vzrok smrti igralca in komika Boba Sageta. Pristojni organi so po obdukciji povedali, da zanjo ni bila kriva srčna kap, kot se je sprva domnevalo, temveč možganska krvavitev.

Po predvidevanjih medicinskih strokovnjakov je igralec pred spanjem utrpel poškodbo, ki ji ni pripisoval večjega pomena, a je povzročila zanj usodno možgansko krvavitev.  

V poročilu je zapisano, da so med obdukcijo na zadnji strani njegove glave našli modrico, zato predvidevajo, da je igralec zvečer legel k počitku, iz katerega se ni več zbudil, za kar je bila kriva na videz nedolžna poškodba.

Kot so 9. januarja letošnjega leta poročali mediji, je Saget preminul v sobi hotela Ritz Carlton v  Jacksonvillu, kjer je gostoval s svojo stand-up komedijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Life & Style Weekly (@lifeandstyleweekly)

Takojšnja preiskava ni našla dokazov, da bi bila njegova smrt nasilne narave ali posledica zlorabe substanc, saj v njegovi krvi ni bilo alkohola in ne prepovedanih drog.

"Na tej točki ni dokazov o zlorabi substanc ali nasilni smrti," je tedaj za CNN povedal mrliški oglednik Joshua Stephany in dodal, da bo natančen vzrok smrti znan po podrobni obdukciji v 10. do 12. tednih.

Po zadnjih izsledkih in ob natančni določitvi vzroka smrti, je izjavo podala tudi igralčeva družina:

"Sedaj, ko smo prišli do končnega uradnega zaključka, se nam zdi edino pravilno, da oboževalci Boba informacije dobijo neposredno od nas," so zapisali v njej. "Pristojni so potrdili, da je Bob preminul zaradi poškodbe glave. Domnevajo, da se je pred spanjem po nesreči udaril, bil prepričan, da ni nič hudega in legel k počitku."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Davidson (@themagazinecity)

"Še vedno žalujemo za njim in naprošamo vse, da ohranijo spomin na ljubezen in smeh, ki ju je Bob tako rad delil z ostalim svetom ter naj še naprej širijo tisto, kar nas je učil: bodite prijazni do vseh, dovolite ljudem, da vas imajo radi in imejte vi radi ljudi ter težke trenutke premagujte s smehom."

Bob Saget je bil star 65 let in je za seboj pustil sporogo Kelly Rizzo ter tri hčerke, AubreyJennifer, in Laro, njegovega zadnjega slovesa pa so se udeležili številni soigralci iz serije Polna Hiša. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by peyton :) (@dj_margaret_tanner)

Povzeto po portalu OK magazine

Preberite še: Kako me je po smrti moža na letališču potolažil igralec Robin Williams (resnična zgodba)

Morda vas zanima tudi: Lučkar toži Baldwina in ekipo zaradi tragične smrti na snemanju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)