Miha Krušič iskreno o tem, kako boleče je življenje po ločitvi

Bivši partner Ane Klašnja, Miha Krušič, je odkrito spregovoril o tem, kako boleče je lahko deljeno skrbništvo.

4.2.2022 ob 9:24 | Foto: Tomi Lombar/Delo, Instagram | Avtor: M. FL.

Miha Krušič iskreno o tem, kako boleče je življenje po ločitvi

Najbrž je lanskega leta vse presenetila novica, da se razhajata naša najslavnejša balerina in žirantka šova Slovenija ima talent Ana Klašnja ter njen dolgoletni partner, svetovno znani koreograf in plesalec Miha Krušič.

Razhodi nikoli niso lahki. Za osebe, ki so javno izpostavljene, je velikokrat še težje, najtežje pa je takšno zgodbo izpeljati s kar najmanj pretresi tedaj, ko je vanjo vključen otrok.

Miha in Ana sta starša skoraj šestletnega sina Jaše in sta se odločila za deljeno skrbništvo kar pomeni, da je sin en teden pri očetu, en teden pri mami. Deljeno skrbništvo je, vsaj z vidika otroka in če sta starša dovolj zrela, najboljša rešitev, saj otrok nima občutka, da je z razhodom ozirima ločitvijo koga izgubil.

Vendar pa za starše ni vedno lahko. Tudi za Miha je zgodba boleča in je o njej odkrito spregovoril v oddali Planet Vau kjer je priznal, da so tedni, ko sina ni ob njem, zanj še vedno težki.

"Biti oče je bilo zame vedno neko tiho poslanstvo. Že od tedaj, ko sem pri 23. letih začel poučevati ples in veliko delati z otroki.

Takrat seveda nisem bil zrel za očetovstvo in če bi se mi mudilo, bi sedaj najbrž bil že trikrat ločen in imel kopico otrok," je povedal novinarki Evi Cimbola ter dodal, ja je bila, ko je izvedel, da bo dobil otroka, to zanj najlepša novica na svetu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Krusic (@mihakrusicprodance)

Priznal je, da se zadeve z rojstvom otroka seveda spremenijo, a kot je poudaril: "Zame se ni spremenil način življenja, močno pa so se premenile prioritete. Prioriteta zame je postal in je še vedno Jaša ter nihče drug."

Razhod in vse, kar je ta prinesel s seboj, ga je močno prizadel. Bolj, kot zaradi njega samega, zaradi sina. V takšni zgodbi namreč nekdo nekoga pogreša.

"Dobro, da sem navajen odra, da sem se sedaj lahko zadržal," je dejal, ko je novinarka načela to temo. "Najtežja sta prva dva dneva, ko Jaše ni. Ko pride teden, ko ga v ponedeljek peljem v vrtec in ga potem ni doma. Zgodilo se je, da nisem mogel cel teden zdržati in sem šel tudi vmes po njega v vrtec, da je Ana lahko počivala do treninga, ker nisem mogel več mogel biti brez njega."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Klasnja (@anaklasnja)

"Še vedno to počnem in sem vesel, da ima njegova mama tako službo, da potrebuje veliko treningov in regeneracije ter sem lahko velikokrat tudi v tednu, ki ni moj, s sinom," je povedal in nadaljeval: 

"On je del mene. Z njim delam vse. Ko ga ni, imam težave sam s sabo. Čutim prav fizično bolečino. Vse me začne boleti, postanem hipohonder. Ni prijeten občutek, nikomur ga ne privoščim in vsakemu rečem, če ste se imel tako radi, da ste naredili otroka, je na vas da nesoglasja rešite.

Sam sem se zelo trudil, žal mi ni uspelo in moral sem sprejeti posledico, da en teden bom z njim, en teden ne. To je zame grozno. Mislim, da je po šestih mesecih prišel prvi večer, ko nisem jokal, ker sem bil sam doma."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miha Krusic (@mihakrusicprodance)

Pri uvajanju deljenega skrbništva sta z bivšo partnerko lepo sodelovala: "Začela sva počasi. Najprej je bil en dan pri meni, en dan pri njej. Nato dva dneva in tako do enega tedna. Na tej točki moram pohvaliti oba, da sva ta prehod lahko izpeljala ter sva se pri tem obnašala zrelo in odraslo."

Dodal je še, da moraš biti v takih trenutkih močan. Ne zase, temveč za otroka.

"Ne rabim ženske, da bi bil srečen, nočem biti sam, a imam veliko prijateljev, res pravih prijateljev. Meni je pomembno, da sem z otrokom.

Tudi če on riše na tleh in jaz kuham, ga samo pogledam to je dovolj. Včasih je čisto v svojem svetu in se tudi pol ure ne pogovarjava.  Ampak je tam in ko ga ni, ko je stanovanje prazno je to tisto, kar me ubija.

Niti ne vem, če sem šibek. Morda je to je to način, da pokažem, da mi ni vseeno."

Preberite še: Dolgoletna plesna ljubezen je končana, Ana Klašnja samska

Morda vas zanima tudi: Pet dokazov da je, čeprav ločen, dober moški


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)