Maja Pinterič: od youtuberke do voditeljice na RTV

V kratkem klepetu je razkrila, kako sta s Klemnom Slakonjo presenetila tudi tekmovalce na Emi.

9.3.2020 ob 5:55 | Foto: Mediaspeed

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Maja Pinterič: od youtuberke do voditeljice na RTV

Maja Pinterič je ena izmed bolj uspešnih slovenskih youtuberk. A Maja, ki skupaj z Lovrom Prešičkom ustvarja zabavne in zanimive video vsebine za kanal NekiNeki, se ne znajde dobro le na youtube kanalu, temveč ji pristajajo tudi bolj resne vloge. Širša slovenska javnost je na postavno rjavolasko postala bolj pozorna, ko je kot sovoditeljica Klemna Slakonje vodila slovensko Emo. Skupaj z Lovrom pa jo je mogoče videti tudi v oddaji Vikend paket na RTV Slovenija.

Mična je klepetala z njo in izvedela marsikaj zanimivega o Emi, družabnih omrežjih in njenih načrtih za prihodnost.

Kdo je Maja? Čeprav je izjemno zgovorna, pravi, da o sebi najtežje govori. »Če že kaj, bi rekla, da rada ostajam takšna, kot sem. Da sem pristna, sproščena in se ne pretvarjam. Če sem slabe volje, sem pač slabe volje, če sem dobre, kar je večino časa, pa sem nasmejana. Na življenje skušam gledati pozitivno, da se vse zgodi z razlogom in da bo vse za nekaj še dobro. Ne dovolim, da me slabe stvari preveč prizadenejo. Če bi se obremenjevala za vsako stvar, ki jo kdo izreče ali zapiše o meni, v medijskem svetu ne bi prišla prav daleč. Verjamem v to, da če pozitivno gledaš na stvari, se ti bodo pozitivne stvari tudi vračale.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Pinterič (@majapinteric) on

Ni sanjala, da bo youtuberka

Ko so jo povabili na avdicijo za oblikovanje vsebin za youtube, je bila skeptična, saj ni vedela, kaj pričakovati. »Že od nekdaj sem želela biti voditeljica ali igralka, nikoli pa nisem razmišljala o tem, da bi bila youtuberka, saj to pred desetimi leti še niti ni bilo tako razvito,« pove in doda, da je bila ideja tega kanala, da se ustvari vsebine za mlade z zabavnimi in poučnimi vsebinami. »Razlikujemo se od tipičnih vlogerjev, ki delajo vsebine o sebi. Mi ustvarjamo oddaje, se postavljamo v neke nove situacije in izvajamo različne izzive.« Majina najljubša rubrika je Neki naokrog, v kateri raziskujejo različne kraje po Sloveniji, med gledalci pa so sicer najbolj priljubljeni različni izzivi.

»Na začetku me je bilo strah, ko sem se postavila v neko novo situacijo. A delamo stvari, ki so nevsakdanje in pomagajo, da greš iz svoje kože. Najbolj sem definitivno hvaležna za izkušnjo skoka s padalom. Z veseljem bi jo še kdaj ponovila,« je povedala in dodala, da je bila najbolj skeptična, ko sta skupaj z Lovrom na Krvavcu smučala v kopalkah.

Čeprav, bi moral sprva smučati v kopalkah le poraženec izzivov, se je Maja postavila v kožo poraženca in ugotovila, da bi bilo njej neprijetno, če bi morala to opraviti sama, zato se je odločila, da bo tudi sama skočila v kopalke in smučala z njim. »Dogovorila sva se, da nalogo opraviva skupaj. Skeptična sem bila predvsem zato, ker sem mislila, da me bo zelo zeblo in ker me je bilo strah, kaj bodo ljudje rekli,« je povedala in dodala, da imajo pri izbiri izzivov neka merila, od katerih ne odstopajo in da vse ostaja v mejah dobrega okusa.

Klemen ve, kaj dela 

Vedno nasmejana Maja se je več kot odlično znašla tudi v vlogi voditeljice Eme in Eme Freš. »Oboje mi je všeč in ne bi želela izbirati, katera vloga mi je ljubša. Youtube je v porastu in mi je všeč, da se lahko delajo vsebine, ki ne potrebujejo velike produkcije. Z malo lahko narediš veliko. Televizija pa je nekaj popolnoma drugega in so mi tudi te, malo bolj resne zadeve pri srcu. Ko so me povabili k sodelovanju, sem bila zelo vesela, saj sem si tega od nekdaj želela.«

Pri ustvarjanju Eme je sodelovala s Klemnom Slakonjo, ki je znova poskrbel za nepozaben šov. Čeprav osebno nista prav veliko delala skupaj, saj sta imela vsak svoj program, si je lahko ustvarila o njem mnenje. »Kot sem ga uspela spoznati, se mi zdi, da je človek, ki ve kaj dela. Želi dati čim več sebe in gre izven mej pričakovanega. Večino scenarija je spisal sam. Vnesel je veliko novosti, vsebine in svežine. Vse skupaj je bilo narejeno na zelo dober in kritičen način. Z veseljem bi še kdaj sodelovala z njim,« je še dejala.

Ko je na začetku oddaje Klemen poskrbel za šok, ko je nanj med izvajanjem skladbe Arcade padla luč, so bili vsi v šoku. Kot je pojasnila Maja, za ta element presenečenja niso vedeli niti izvajalci in tekmovalci na Emi, saj prizora med generalkama v petek in soboto niso vadili. »90 odstotkov gledalcev je mislilo, da gre za pravo zadevo. Želeli smo, da izpade pristno, zato na generalkah tega nismo vadili. Vedela je le peščica ljudi in uspešno smo to skrili tudi pred izvajalci,« je povedala.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Klemen Slakonja (@klemenslakonja) on

»Spremljajte tiste stvari, ob katerih se počutite dobro.«

Za konec smo jo še vprašali, kakšno sporočilo bi rada predala mladim, ki so z vseh strani obdani z družabnimi omrežji? »Temu se ne moremo izogniti, saj gremo s časom naprej. Družabna omrežja so del našega življenja. Mladi, izbirajte vsebine, ob katerih se dobro počutite in ne izbirajte stvari, ki slabo vplivajo na vašo samopodobo. Ozavestite to, kaj vas v življenju veseli in poiščete takšne vsebine. Če hočete samo zabavo, glejte kakovostne stvari. Sama sledim samo ljudem, ki se mi zdi, da imajo podobno miselnost kot jaz. Če mi kdo ne odgovarja, ga pustim, saj ne vidim smisla, da bi se jezila in živcirala zaradi drugih,« je še dejala za konec.

Preberite še: Billie Eilish: Komentarji na Instagramu ji uničujejo življenje

Morda vas zanima tudi: FOTO: To so znane milenijke, ki nočejo na družabna omrežja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)