Najnovejši nakup kraljice Elizabete še poglobil dvom v njeno zdravje

Britanska kraljica si je omislila luksuzni voziček za golf in s tem znova zbudila špekulacije o svojem zdravju.

29.3.2022 ob 12:58 | Foto: Tomi Lombar/Delo, Instagram | Avtor: M. FL.

Najnovejši nakup kraljice Elizabete še poglobil dvom v njeno zdravje

Britanska kraljica Elizabeta že dlje časa ne more več sprehajati svojih psičkov, vse glasnejše so tudi govorice, da je pogosto primorana uporabljati invalidski voziček.

Njene težave z zdravjem se vlečejo od lanskega oktobra, ko je nekaj dni preživela v bolnišnici, kasneje pa jo je doletela še okužba s kovidom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tʜᴇ Rᴏʏᴀʟ Fᴀᴍɪʟʏ (@british.royals)

Sedaj si je 95-letna monarhinja omislila novo pridobitev, ki ji bo omogočala večjo mobilnost.

Iz palače je pricurljala vest, da je pred nedavnim kupila luksuzni električni voziček za golf, cena katerega znaša 80.000 ameriških dolarjev (nekaj več kot 70.000 evrov). V vozičku je prostora za štiri osebe, ima udobne usnjene sedeže, 10,1 inčni zaslon in mini hladilnik.

"Njeno veličanstvo ima težave z nogami, zato je zanjo voziček idealen za gibanje po posestvu," je vir znotraj gradu Windsor povedal za The Sun.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Sescu (@anasescu)

"Za njo je nemalo zdravstvenih težav, od kovida do težav s hrbtenico, kar bi pri vsakem pustilo posledice. Ne smemo pozabiti še, da bo naslednji mesec dopolnila 96 let," so še zapisali.

Izbrani model je pravi Rolls-Royce med vozički in so ga oblikovali v danskem podjetju Garia, ki je specializirano za izdelavo luksuznih tovrstnih vozil.  

Voziček ima vse potrebno za udobno vožnjo: prtljažnik, ki se lahko zaklene, bluetooth povezavo, zvočnike, držala za skodelice, ogrevana vetrobranska stekla, navigacijski sistem, sistem za vremenske posodobitve in vrata za zaščito v deževnih dneh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garia Golf and Leisure Cars (@gariagolfcar)

Pred nekaj dnevi  je Ok magazin poročal, da zaradi težav s hojo kraljice morda ne bo na spominski maši za njenim pokojnim soprogom, ki bo v opatiji Westminster potekala prav danes od  10.30. do 12.15 po tamkajšnjem času.

Prenašala jo bo televizija BBC in se je bodo udeležile številne kronane glave, ki se zaradi tedaj veljavnih protikoronskih ukrepov lanskega leta niso mogle udeležiti pogreba princa Philipa.

Do zadnjega trenutka ni bilo jasno, ali bo na njej prisotna tudi kraljica, ki pa se je maše na koncu udeležila in se tako po petih mesecih pokazala v javnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tʜᴇ Rᴏʏᴀʟ Fᴀᴍɪʟʏ (@british.royals)

 "Slišal sem, da je razlog za njeno vse pogostejšo neudeležbo na raznih dogodkih dejstvo, da se le težko giblje brez vozička," je tedaj povedal igralec in njen prijatelj Christopher Biggins in dodal:

"Noče, da bi jo videli na njem. Preponosna je. Je naša najveličastnejša monarhinja in žalostno je, da jo izdaja zdravje. Upam, da bo lahko prisostvovala na praznovanjih ob njeni obletnici vladanja."

Povzeto po portalu OK Magazine

Preberite še: Kate Middleton dosegla nekaj, kar princesi Diani ni nikoli uspelo

Morda vas zanima tudi: Razočaranje za kraljico Elizabeto: ne bo spoznala Harryjeve hčerke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)