Kraljevi protokol, ki vojvodinji Kate povzroča težave

Za člane britanske kraljeve družine veljajo stroga pravila oblačenja, ki pa jim Kate Middleton ne sledi vedno.

22.11.2019 ob 10:05 | Foto: Reuters | Avtor: M. FL.

Kraljevi protokol, ki vojvodinji Kate povzroča težave

Britanski kraljevi protokol obnašanja v javnosti zaobjema marsikaj in je poln pravil, ki določajo vse od tega, kako se vesti do podanikov, do izbire jedi za kosilo ali večerjo.

Tudi garderoba pri tem ni izvzeta. Tako naj članice kraljeve družine ne bi uporabljale lakov za nohte vpadljivih barv in bi se pri opravljanju dnevnih obveznosti morale izogibati črnini.

Prav slednje pravilo pa je med obiskom otroškega hospica Norfolk prekršila Kate Middleton. Kajti za dogodek je izbrala vijolično obleko modne hiše Oscar de la Renta, katero je dopolnila s črnimi hlačnimi nogavicami.

Slednje so v nasprotju s protokolom oblačenja. Ne samo, ker se črna barva za dnevne obveznosti ne spodobi, temveč tudi, ker naj bi članice kraljeve družine vedno nosile nogavice ali hlačne nogavice v kožni barvi.

Sicer to ni prvič, da je vojvodinja izbrala temnejši odtenek, v resnici jo je v javnosti pogosto mogoče videti v črnih nogavicah.

Čeprav tega palača ni nikoli uradno potrdila, obstaja še eno, s tem kosom povezano pravilo. Kot je za Insider povedala poznavalka kraljeve družine Victoria Arbiter:

"V javnosti pred oznanitvijo zaroke Meghan Markle in princa Harryja leta 2017, nikoli ni bilo videti predstavnice kraljeve družine brez nogavic. A hlačne nogavice kožne barve so eno od pravil oblačenja, glede katerega je kraljica sicer zelo stroga, ko gre za izbiro njene garderobe, ne zahteva pa tega od vseh drugih."

Alexandra Messervy, poznavalka strogega britanskega bontona se z njo strinja. Takole je dilemo razjasnila za InStyle. "Članice kraljeve družine lahko izberejo nogavice, ki so jim po volji in njihovo barvo prilagajajo ostalim oblačilom.

Edini razlog, da kraljica obožuje takšne v barvi kože in ji druge pri tem praviloma sledijo je, da so bile v preteklosti izjemno priljubljene in moderne ter so gole noge tedaj, ko so prišle na tržišče, med damami začele veljati za nespodobne."

Preberite še: Meghan postala kraljica stila, Kate pristala na 11. mestu

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton pojasnila, kako je v resnici biti princesa (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)