Višina premoženja Meghan Markle (in koliko je v resnici pridobila s poroko)

Meghan Markle ima na računu zajeten kupček denarja.

25.11.2021 ob 9:10 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Višina premoženja Meghan Markle (in koliko je v resnici pridobila s poroko)

Meghan Markle je zaradi svojih besed in dejanj ena najbolj kontroverznih javnih oseb. Okoli nje se plete nemalo zgodbic in namigovanj, ki polnijo tabloide na tej in na oni strani luže. Tudi zato, ker se marsikdo sprašuje, koliko ima nekdanja igralka ter trenutna soproga princa Harryja sploh pod palcem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle

Odgovor na to vprašanje ponuja portal Celebritynetworth.com, kjer so zapisali, da je neto premoženje princa Harryja in Meghan Markle ocenjeno na približno 60 milijonov dolarjev.

Samostojna in neodvisna

Čeprav je s poroko s princem Meghan pridobila nazive vojvodinja Sussex, grofica Dumbartona in baronica Kilkeela, je imela še pred poroko svojo kariero in svoje premoženje. To je bilo, ko se je sprehodila do oltarja, ocenjeno na dva milijona dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Influencers (@theroyalinfluencers)

Meghan je odraščala v Hollywoodu, kjer je obiskovala zasebne šole in na univerzi Northwestern diplomirala iz gledališke umetnosti ter mednarodnih znanosti.

Po diplomi je začela s kariero igralke in od začetka leta 2000 odigrala več manjših vlog (General Hospital, Century City, CSI: NY in Fringe), dodatni prihodek si je zagotavljala kot hostesa v kvizu Deal or No Deal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ★

Julija 2011 se je pridružila ekipi serije Suits (Nepremagljivi dvojec), kjer je na epizodo zaslužila 50.000 dolarjev. Serija ji je do leta 2017 prinesla okvirno štiri milijone dolarjev.

V tem času je prav tako pisala blog The Tig in bila ena od vplivnic z več kot tremi milijoni sledilci na instagramu, 800.000 na facebooku in 350.000 sledilci na twitterju, kar ji je na leto prineslo približno 80.000 dolarjev. Blog je po zaroki s Harryjem opustila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan & Harry (@the_tig_mm)

Ločitev od kraljeve družine

Par se je, potem ko se je "ločil" od kraljeve družine, odpovedal pravici do denarja, ki bi Harryju pripadal kot potomcu britanskih monarhov. Marca leta 2020 sta tako princ in njegova soproga v intervjuju z Oprah povedala, da jima finančna podpora kraljeve družine ne pripada in da trenutno živita od denarja, ki ga je Harryju zapustila mama Diana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by What Meghan Wore (@whatmeghanwore)

Kupček je znašal 13 milijonov dolarjev. Treba je priznati, da jima že tedaj ni šlo na tesno, sta pa na samostojni poti znatno oplemenitila svoje premoženje.

Po selitvi v Kalifornijo sta podpisala petletno pogodbo z Netlixom, ki ju zavezuje k snovanju otroškega programa in dokumentarnih filmov. Pogodba je težka 100 milijonov dolarjev.  Prav tako sta podpisala 18 milijonsko pogodbo s platformo Spotify, ki ju zavezuje k ustvarjanju podkastov ter različnim gostovanjem.

Prodaja knjig

Junija letos je Meghan izdala prvo otroško knjigo z naslovom Klopca (The Bench). Ta je postala uspešnica in britanski mediji so tedaj poročali, da je vojvodinja prejela 700.000 dolarjev predujema za zgodbo o sinu in očetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by We

Kasneje istega leta je založniška hiša Penguin Random House naznanila, da je od princa Harryja zakupila pravico za njegove spomine, ki naj bi izšli koncem leta 2022.

Družba sicer ni komentirala navedb britanskih medijev, ki so namigovali, da bo delo priročnik za boljše življenje v slogu Meghan Markle in da je s podpisom pogodbe princ celotno premoženje povečal za 40 milijonov dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

Posesti in nepremičnine

Zaslužek iz različnih pogodb je Harryju in Meghan omogočil nakup doma v Montecitu v Kaliforniji, krej živita s sinom in hčerko ter za katerega sta leta 2020 odštela 17,7 milijonov dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

Za nakup doma sta namenila pet milijonov pologa, ostalu kupnino odplačujeta s hipoteko. Prav tako sta vrnila tri milijone dolarjev, ki sta jih porabila za obnovo londonske rezidence Frogmore Cottage.

Preberite še: Bivša o grozi v razmerju s princem Harryjem: Nevzdržno je bilo

Morda vas zanima tudi: Navada, ki se je Meghan Markle nikakor ne more otresti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)