Nov spodrsljaj Meghan Markle: Neokusno je, da to počne

Meghan Markle pri nagovarjanju ameriških politikov uporablja kraljevi naziv, kar se mnogim zdi neokusno.

5.11.2021 ob 8:45 | Foto: Caitlin Ochs/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Nov spodrsljaj Meghan Markle: Neokusno je, da to počne

Znano je, da si Meghan Marke prizadeva, da bi v Združenih državah Amerike uzakonili plačan porodniški dopust za vse zaposlene.

V ta namen je že prejšnji mesec v pismu nagovorila ameriške politike. Prosila jih je, naj plačan porodniški dopust postane pravica vseh Američanov, ki bi se tako bolj posvetili družini in predvsem novorojenčku, saj bi skrbi zanj lahko namenili več časa. 

"Z mojim soprogom imava srečo, da si lahko privoščiva porodniški dopust. In prav bi bilo, da bi to bilo omogočeno vsem. Nobena družina ne bi smela biti postavljena pred odločitvijo, zagotavljati preživetje ali skrbeti za otroka," je med drugim zapisala.

V pismu, ki ga je naslovila na demokratsko voditeljico poslanskega doma Nancy Pelosi in vodjo senatnih demokratov Charlesa Schumerja, je opozorila še, da so ZDA ena redkih držav na svetu, kjer porodniški dopust in plačana bolniška odsotnost nista zagotovljena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KatlySing (@ksingly25)

Z napisanim se strinja njen soprog princ Harry, saj sta pismo podpisala oba in to s celotnima nazivoma: vojvoda in vojvodinja Sussex. 

A Meghan se pri pismu ni ustavila in nadaljuje svojo kampanjo. Med drugim s klici tistim, ki naj bi kaj spremenili v prid staršev na drugi strani luže. Tako je kot aktivna državljanka poklicala že več senatork, poroča Politico.

Republikanska senatorka Zahodne Virginije Shelley Moore Capito je povedala: "Klicala me je med vožnjo in izpisala se mi je skrita številka. Mislila sem, da je en od mojih kolegov. Oglasila sem se in glas z druge strani je dejal: Tukaj Meghan. Vojvodinja Sussex. Ni mi bilo jasno, kje je dobila mojo številko."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francis Chung (@francischungphoto)

Tudi senatorka Maina Susan Collins je prejela Meghanin klic.

"Z veseljem sem se pogovarjala z njo, a povedano po pravici, me bolj zanima, kakšne težave in kakšna mnenja imajo prebivalci Maina," je povedala za Politico in dodala: "Najbolj pa me je presenetilo to, da me je klicala na zasebno številko in se predstavila kot vojvodinja Sussex. To se mi zdi malo neokusno in ironično."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Senator Susan Collins (@sensusancollins)

Senatorka New Yorka Kirsten Gillibrand, ki prihaja iz vrst demokratov, je za People priznala, da je Meghan izročila več telefonskih številk senatork.

"Govorila sem z njimi in jim povedala, da jih bo poklicala. Do sedaj se je obrnila le na dve, poklicala sem vse in jih opozorila na to. 

Želi biti del aktivnih žensk, ki jim bo po zakonu pripadala porodniška in to tudi bo. Prej ali kasneje bo del skupine žensk, ki bodo delale in bodo deležne plačanega porodniškega dopusta," je dejanje utemeljila Gillibrandova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Access Hollywood (@accesshollywood)

Tako Meghan kot Harry sta po rojstvu hčerke Lilibet na 20-tedenskem porodniškem dopustu.

"Zavedava se, da nama zato, ker si to lahko privoščiva, ni treba sprejemati odločitev o tem, ali bova delala, ali bova z otrokoma in lahko sva z njima v za razvoj zelo pomembnem obdobju življenja. To bi moralo biti omogočeno vsem družinam. Plačan porodniški dopust bi morala biti ustavna pravica, " je v prej omenjenem pismu še zapsiala Meghan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

Pelosijeva  je že naznanila, da bodo demokrati plačan porodniški dopust umestili v njihov 1,75 trilijonov težak proračun, ki je namenjen socialnim in okoljskim težavam, čeprav se vsi senatorji s te politične opcije s tem ne strinjajo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Povzeto po portalu People

Preberite še: Razkrito, od kje Harryju in Meghan denar za tako razkošen dom

Morda vas zanima tudi: Bivši proti Harryju in Meghan


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)