Se Meghan Markle podaja v politiko?

Vojvodinja susseška je pozvala demokrate v ameriškem kongresu, naj varujejo socialno varnost družin.

22.10.2021 ob 10:10 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages | Avtor: Š. R.

Se Meghan Markle podaja v politiko?

V ZDA trenutno potekajo vroča pogajanja Bele hiše in demokratov v kongresu glede proračunske porabe za programe za socialno varnost. Kar nekoliko presenetljivo pa se je vanje »vmešala« tudi Meghan Markle, vojvodinja susseška, in se zavzela za to, da bi družinam pripadal plačan dopust zaradi nege in varstva.

»Plačani dopust iz družinskih razlogov bi moral biti nacionalna pravica ne pa zgolj možnost, omejena le na določene delodajalce s takšno politiko, ali tiste, ki živijo v državah, kjer tak program že obstaja,« je Marklova zapisala v pismu, ki ga je naslovila na vodjo večine v senatu Chucka Schumerja in predsednico ameriškega predstavniškega doma Nancy Pelosi.

»Če si želimo ustvariti novo obdobje družinske politike, moramo poskrbeti za to, da bo vsak Američan imel možnost in pravico za dopust, ta program mora biti zagotovljen, mora biti dostopen in na voljo vsem brez stigmatizacije ali kazni,« je še zapisala Meghan, ki je tudi dodala, da črpa iz lastnih starševskih izkušenj, četudi ima to srečo in privilegij, da lahko sama doma skrbi za novorojenčka, ne da bi morala sprejemati »nemogoče odločitve glede varstva otrok, dela in zdravstvene oskrbe«, s čimer se vsak dan sproprijema toliko ljudi.

Lobiranje za uveljavitev socialnih pravic pri demokratih je sicer ena najvidnejših političnih potez Marklove doslej, zaradi katere zdaj mnogi že ugibajo, kakšne so njene politične ambicije. Ni skrivnost, da se je doslej že nekajkrat sestala z vidnimi člani demokratov, zlasti z Gavinom Newsomom, demokratskim guvernerjem Kalifornije. Se bo morda Meghan z dvora podala v parlament?

Preberite še: Joe Biden iskreno o britanski kraljici: Spominja me na ...

Morda vas zanima tudi: Skrivnostno življenje kraljevih varušk (ter zakaj sta Harry in Meghan prvo odpustila


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)