Kdo so Måneskin, rockerji, zaradi katerih ženske padajo v trans

Od prikupnega mladeniča do divjega rockerja. Damiano David je postal rockerski seks simbol, čeprav pravi, da si stereotipnih rockerskih oznak ne želi.

30.5.2021 ob 5:15 | Avtor: P. Pa.

Kdo so Måneskin, rockerji, zaradi katerih ženske padajo v trans

Evrovizijsko tekmovanje je za nami, za zmagovalce letošnjega izbora pa se kot kaže vse skupaj šele dobro začenja. Mlada italijanska rockerska zasedba Måneskin je postala prava senzacija, številne ženske pa padajo v trans ob pogledu na 22-letnega pevca Damiana Davida. Svojega navdušenja niso mogle skriti niti številne zvezdnice, ki se mu kar javno ponujajo. Člani zasedbe so se v evrovizijsko zgodovino zapisali kot prvi zmagovalci, ki so (z izjemo pevca, ki je rojen leta 1999) rojeni po letu 2000.

In kdo pravzaprav so italijanski rockerji, ki so kot strela z jasnega stresli staro celino. Måneskin v danščini pomeni mesečina. Druščina mladih glasbenikov prihaja iz Rima. Zasedbo sestavljajo pevec Damiano David, basistka Victoria De Angelis (21), kitarist Thomas Raggi (20) in bobnar Ethan Tochio (20).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Måneskin (@maneskinofficial)

Iz šolskih klopi na X Factor

Italijanska javnost jih je spoznala leta 2017, ko so se predstavili v enajsti sezoni italijanskega X Factorja in prilezli vse do drugega mesta. Na evropsko glasbeno sceno pa jih je izstrelila zmaga na letošnjem Sanremu s skladbo Zitti e buoni, s katero so tudi osvojili letošnji izbor za pesem Evrovizije.

Spoznali so se na srednji šoli, ki so jo skupaj obiskovali in leta 2016 ustanovili band, prijavili so se na tekmovanje Puls in zmagali. Takrat so tudi bili prisiljeni, da so si izbrali ime. Ime Måneskin je zraslo na Victoriinem zelniku, saj ima danske korenine. Pred slavo so nastopali na ulicah okrožja Colli Portuensi in prirejali koncerte, ki si jih je ogledalo skromno število gledalcev. Velik preboj je sledil leta 2017, ko so se prijavili na X Factor in pod mentorstvom Manuela Agnellija s skladbo Chosen prišli do drugega mesta. Naslednje leto so izdali svojo prvo lastno skladbo Morirò da re, ki je bila med poslušalci dobro sprejeta. Sledila je balada Torna a casa, leto kasneje pa še skladba Fear for Nobody.

Škandal brez škandala

Damiano po razglasitvi zmage ni imel veliko časa za slavje, saj so ga na novinarski konferenci povprašali o domnevnem uživanju drog med spremljanjem rezultatov. Pevca je to precej razburilo, da bi dokazal svojo nedolžnost, 'čistost' in opral svoje ime je opravil celo test na droge. Måneskin so izpostavili, da so proti drogam, v nedavnem intervjuju za italijanski Vogue pa je David dejal, da ne želijo biti stereotipni rockerski zvezdniki, ki padajo na droge in alkohol. Prepričan je, da ustvarjalnost prihaja iz zdravega, natreniranega in bistrega uma. Dejal je še, da se mu zdi kontradiktorno, da bi se za resnično izražanje zanašali na nekaj, kar povzroča odvisnost in ustvarja sužnje.

Vsa evrovizijska evforija, škandal, ki ga pravzaprav ni bilo in medijska pozornost, ki so je bili v teh dneh deležni, so bili za mlade glasbenike velik zalogaj. To zdaj priznava tudi Damiano. »Zadnjih nekaj dni je bilo res težkih. Veliko stvari je bilo treba opraviti in šele zdaj sem dojel, da si nisem niti vzel časa, da bi vse skupaj dojel in razumel, kaj se je pravzaprav zgodilo. Vdihni. Uspelo ti je, ti majhen fant.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damiano David/Måneskin (@ykaaar)

Iskreno o eksperimentiranju

A oboževalce ne zanima samo glasbena plat rockerske zasedbe. Vse bolj radovedni so, kdo so Ethan, Victoria, Damiano in Thomas zasebno. V intervjuju, ki so ga dali pred meseci je Victoria razkrila, da je biseksualka, Thomas je heteroseksualec, Damiano se opisuje kot radovedni heteroseksualec, Ethan pa kot seksualno svobodno bitje. Damiano je odkrito spregovoril tudi o tem, da ga privlačijo starejše ženske, s starejšo je tudi pri 13. izgubil nedolžnost.

Čeprav o svojem zasebnem življenju ne želijo razpredati na dolgo in široko, je povedal še, da nima določenega tipa ženske. »Vsaka ženska je lepa. Všeč so mi suhe z majhnim oprsjem, všeč so mi tudi takšne z bujnimi oblinami in velikim oprsjem. Všeč mi je žensko telo in da je vse na svojem mestu brez kakšnega pretiravanja.« O Damianu je znano še to, da je zaročen s 25-letno vplivnico Gorgio Soleri in da je bil v najstniških letih videti povsem drugače kot danes.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Måneskin FanAccount (@damianodavidpage_)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Måneskin -


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)