Evrovizijska ljubezenska saga, o kateri govori ves svet

Nekateri jima očitajo, da je vse skupaj zaigrano, sama pa pravita, da so čustva pristna in da ljubezen premaga vse.

27.5.2021 ob 9:35 | Foto: Dean Mouhtaropoulos/GettyImages | Avtor: P. Pa.

Evrovizijska ljubezenska saga, o kateri govori ves svet

Nizozemcem je po več kot dveh letih končno uspelo spraviti pod streho izbor za pesem Evrovizije. Če so po sobotnem finalu, ko so v areni Ahoy slavili Italijani, nekateri domov odšli sklonjenih glav, to gotovo ne velja za 28-letnega Norvežana Andreasa Andersena Haukelanda, ki si je nadel umetniško ime TIX in 30-letno Azerbajdžanko Samiro Azer gizi Efendiyeva, bolje znano kot Efendi.

Evrovizijsko potovanje jima ni prineslo zmage, TIX je s skladbo Fallen Angel končal na 18. mestu, Efendi pa z Mata Hari na 20, sta se pa vseeno prikupila evrovizijskemu občinstvu, saj so med njima preskakovale vroče iskrice.

Poklanjal ji je rože in pel 

Da je TIX vrgel oko na lepo Efendi je postalo jasno, ko je med intervjujem v ozadju zaslišal skladbo Mata Hari in začel divje prepevati in celo priznal, da je zagledan vanjo. A ni se končalo tukaj. TIX je začel Efendi pošiljati šopke rož in darilca, o njej je pisal ljubezenske zgodbe, ji prepeval ob pomoči svojih spremljevalnih vokalov in jo na koncu tudi povabil na zmenek. O njunem razmerju je celo posnel prisrčen vlog in ga objavil na youtubeu.

Več kot očitno mu je naklonjenost vračala tudi Efendi, ki se je kar topila ob darilih in sporočilih, ki ji jih je pošiljal. Naznanila je celo, da bosta njena naslednja pesem in videospot posvečena prav njemu, ki so ga celo objavili na uradni youtube strani Evrovizijskega tekmovanja.

Čeprav so mnogi prepričani, da je bila vse igra in predstava za javnost, s katero so Norvežani želeli dobiti več glasov od Azerbajdžancev, pa Tix vztraja, da so njegova čustva do Efendi pristna in da ne gre za PR predstavo. Kamere so ju namreč ujele med glasovanjem na finalnem večeru in med javljanjem rezultatov, ko sta si izmenjevala nežnosti. Po razglasitvi zmagovalcev letošnjega tekmovanja pa so ju posneli, ko sta stala drug ob drugem in se poljubila.

Kaj se zdaj dogaja z njuno evrovizijsko romanco, ni znano. Po koncu evrovizijskega dogajanja v Rotterdamu je Tix sedel na letalo, ki je poletelo proti Norveški, Efendi pa se je vrnila v Baku. Kaj to pomeni za njuno zvezo in ali sploh sta v zvezi, pa bo pokazal čas.

Se spomnite Lene in Alexandra? 

Nista pa Tix in Efendi edini evrovizijski parček. Leta 2010 naj bi se zaiskrilo med nemško zmagovalko Evrovizije Leno Meyer-Landrut in beloruskim pevcem, ki je leta 2009 na Evroviziji zastopal Norveško Alexandrom Rybakom. Govorice, da se dobivata, so se začele po tem, ko ji je Rybak ob podelitvi evrovizijske nagrade nagajivo ukradel poljub. Kasneje pa so v javnost pricurljale še njune skupne fotografije, kar je le potrdilo, da govorice niso bile le govorice. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LenaAlexander (@lenameyeralexanderrybak)

Tixov hit na slovenskih radijskih postajah

TIX pozornosti javnosti ni pritegnil le zaradi dvorjenja Azerbajdžanski pevki. 28-letnik ima Tourettov sindrom, za katerega so značilni tiki – od tod tudi njegovo umetniško ime. Med nastopom je snel očala in pokazal, svojo »največjo šibkost«, kot jo je sam opisal. Dodal je še, da upa, da bo s tem pomagal drugim, da bo morda komu v navdih, v tolažbo in pogum. Ker je bil med odraščanjem pogosto žrtev sovrstniškega nasilja, mnogokrat govori ravno o tem. Javnost ozavešča tudi o osamljenosti in samomorilskih mislih, s katerimi se je srečal zaradi psiholoških težav. Znan je tudi kot izjemno uspešen producent. Je koproducent Flo Ridove skladbe Game Time in hita Ave Max Sweet but Psycho.

Preberite še: Kate Middleton in princ William: Vrnitev na začetek ljubezenske zgodbe

Morda vas zanima tudi: S takšnim pristopom je Ben Affleck znova osvojil Jennifer Lopez


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)