Kdo je sanjski moški 2022 in zakaj nas to tako zanima

Prah po minuli sezoni oddaje, ki smo jo lansko leto lahko spremljali na Pop tv, se še ni čisto polegel, pa smo že bili deležni napovedi, da na male zaslone prihaja nova sezona in zato zdaj močno ugibamo, kdo bo sanjski moški leta 2022.

24.1.2022 ob 9:04 | Foto: Getty Images | Avtor: E.N.

Kdo je sanjski moški 2022 in zakaj nas to tako zanima

Komercialna televizija sicer z gledalci še ni delila njegovega imena, naznanila pa je, da je že izbrala novega samca, za katerega se bodo skozi prihajajoče epizode potegovale številčne kandidatke. Njegov profil zaenkrat ostaja še skrivnosten.

Javnosti se je predstavil tako, da je z masko na obrazu po Ljubljani delil zloglasne rdeče vrtnice, razen njegovega glasu pa smo o njem težko razbrali kaj več. Naj bi bil športnik, da bi izvedeli več o njem, pa bomo očitno morali še vsi malce počakati.

Ustvarjalci oddaje so v nas tako zanetili radovednost, a v resnici se sprašujemo, zakaj nas sanjski moški 2022 pravzaprav tako zanima. Od kod se je vzel in zakaj ta osebnost, ki lomi ženska srca in deli trnjevo cvetje, v nas zbuja toliko zanimanja? 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjski moški (@sanjskimoskipoptv)

Čeprav čakamo na drugo sezono oddaje pri nas, Sanjski moški ni nekaj novega. Format, ki smo ga, če se morda spomniš, lahko v preteklosti na slovenski televiziji že spremljali, je namreč star kar dvajset let.

Prva sezona se je v tujini (Ameriki, seveda) namreč pojavila daljnega leta 2002 in čez noč postala velik uspeh. Takrat si jo je ogledalo kar dobrih deset milijonov gledalcev, do danes pa je bilo v svoji originalni različici posnetih kar 26 sezon te oddaje.

Nastala je tudi različica, kjer kandidate nasprotnega spola izbira ženska, pa še mnogo drugih izpeljank in prav vse so postale velik hit. Ne le v ZDA, temveč povsod po svetu in tudi pri nas.

Človeška radovednost, ki nas je prikovala pred ekran

Navdih za Sanjskega moškega je bila oddaja "Who wants to marry a millionaire", kjer se je 50 žensk borilo za ljubezen milijonarja. Šov je že takrat sprožil val zgražanj, da gre za seksistično oddajo, ki je osnovana na nespoštovanju žensk.

Vseeno pa je dosegel zavidljivo število gledalcev. Kljub vsemu jih je očitno zanimalo, kaj takšen šov lahko ponudi. In v resnici za radovednostjo stoji čisto preprosta psihološka razlaga.

Ljudje smo že sami po sebi precej zvedava bitja, ki na zavedni in nezavedni ravni ves čas zbiramo podatke o svoji okolici. Drugi predstavniki naše rase nas že tako zanimajo, še posebno, ko gre za ljubezen.

De tega čustva gojimo še posebno naklonjenost in Sanjski moški nam obljublja prav to. Srečen konec v iskanju tistega oziroma tiste prave. Oddaja je bogata z luksuznimi zmenki, najrazličnejšimi karakterji in obilico drame. Ponuja vpogled v čustva drugih in njihovo obnašanje ob iskanju ljubezni. In to ljudi več kot očitno nadvse pritegne.

Kljub temu, da ne moremo govoriti o visoki kakovosti te televizijske vsebine, je Sanjski moški izjemno premišljeno zasnovan. Z vso pompoznostjo, ki jo ponuja, gledalca dobesedno prikuje pred male zaslone in ga z vsemi zdrahami, prepiri in spletkami skoraj zasvoji.

Zakaj je temu tako, so odkrivali mnogi psihologi, o tem pa je v svoji knjigi pisala tudi nekdanja povezovalka šova Amy Kaufman.

"Vsekakor obstaja element 'to je tako nora premisa, moram se uglasiti in videti, kako deluje', ker gre tako nenavaden družbeni eksperiment. Zdaj sicer že vemo, da pari v resnici ne ostanejo skupaj in da to ni formula za trajno ljubezen. Ampak mislim, da ima razlog, zakaj smo tako obsedeni s tem šovom, nekaj opraviti z našo željo po domišljiji in romantiki v našem življenju," je dejala za revijo Times.

Verjetno bo držalo. Gre namreč za ljubezensko predstavo, ki jo lahko opazujemo čisto od blizu, pri tem pa smo deležni čustvenih vlakcev smrti, solz in veselja ter prijetnih in manj prijetnih kandidatov, katerih vedenje in odločitve lahko v varnem okolju svojega doma presojamo in obsojamo.

Gotovo lahko rečemo, da gre za dobro premišljen in prekanjeno zasnovan televizijski format, ki je pritegnil tudi nas, čeprav se ne strinjamo z mnogimi vidiki te oddaje. In priznamo, kljub vsemu, tudi nas izjemno zanima, kakšen obraz se skriva pod masko in kdo bo Sanjski moški leta 2022.

Preberite še: Jutranje rutine, ki se zdijo zdrave, a nas v resnici spravljajo v stres

Morda vas zanima tudi: Dnevne rutine slavnih: vstajanje sredi noči, ledene kopeli in lego kocke

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)