Katarina Benček je bila žrtev spletnega nasilja: »Zakaj se mora nekaj groznega zgoditi, da se stvari spremenijo?«

Avgusta lani je preživljala pravi pekel, saj se je nanjo med drugim spravil tudi Gregor Čeglaj.

24.2.2023 ob 6:20 | Foto: Instagram | Avtor: N. B.

Katarina Benček je bila žrtev spletnega nasilja:  »Zakaj se mora nekaj groznega zgoditi, da se stvari spremenijo?«

Katarina Benček in Marko Pavlović sta vplivneža, ki ju na Instagramu skupno spremlja nekaj več kot 65 tisoč ljudi. V POPkastu sta med drugim spregovorila o službenih potovanjih in o svojem delu ter o spletnem nasilju, ki je žal vse bolj prisoten na družbenih omrežjih.

Katarina, ki svoj profil na Instagramu gradi že 10 let, pravi, da imajo ustvarjalci nenehno občutek, kot da so vsak dan na preizkušnji. Ne le, da mora zadovoljiti svoja pričakovanja in pričakovanja sledilcev, tu so še naročniki. Trendi se spreminjajo iz dneva v dan, s tem pa tudi algoritem, ki mu je treba slediti in ga razumeti. »Vsak dan imaš občutek, da te nekdo ocenjuje,« priznava Katarina in dodaja, da je tudi izjemno samokritična pri svojem delu. 

Marko je poudaril, da Katarina uspešno krmari z omenjenim algoritmom in da je vedno v koraku s trendi. »Vedno je na tekočem, kaj je in, kaj je dobro.« Katarina je ob tem poudarila, da je ves čas treba spremljati, kaj se dogaja. »Je zanimiv in zelo zaželen poklic. Bila sva na digitalni konferenci in nam, vplivnežem, gredo napovedi v prid.« 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATARINA Benček travel&style (@katarina_bencek)

Negativni komentarji in spletno nasilje

Tako Katarina kot Marko sta bila v zadnjih letih žrtvi spletnega nasilja, najhuje pa je bilo, po besedah Benčkove, lani avgusta. Spomnimo, takrat je po njej udaril nekdanji Sanjski moški Gregor Čeglaj, ki je med drugim trdil, da je nakit za svojo linijo kupovala na spletni platformi AliExpress in ga v Sloveniji prodajala po višji ceni. 

»Na koncu vidiš, da ti, kot posameznik, sploh nisi pravno zaščiten. Meni je bilo težko, pa sem bila stara 35 let,« je dejala Benčkova, ki se ob tem sprašuje, kako se s tovrstnim nasiljem spopadajo mlajša dekleta. Kot pravi, takrat niso vedeli, kaj narediti: biti raje tiho ali ne. »Pred lastnimi očmi vidiš, kaj se ti dogaja, ampak nihče ne more tega ustaviti. Ujet si v neke svoje misli, ne želiš deliti svojih občutkov … jaz se sploh nisem znala odzvati na to,« je dejala. Marko jo je dopolnil, da se nihče od njih ni hotel spuščati na takšen nivo.

»So določeni posamezniki, ki si svoje občinstvo gradijo z neko negativo. Njim je vseeno, danes si ti, jutri nekdo drug. Oni so na strani negative, kaj si sami mislijo, pa niti ne vedo,« pravi Katarina in poudarja, da se o tem danes ne glede na razširjenost problema še vedno premalo govori. »Zakaj se mora nekaj groznega zgoditi, da se stvari spremenijo?« se sprašuje Katarina, ki je spomnila na dejstvo, da je v tujini zaradi spletnega nasilja že prihajalo do tragedij.

Preberite še: Lepa novica za hudo bolnega Brucea Willisa: Postal bo dedek

Morda vas zanima tudi: Česen: poteza, s katero v hipu ločimo stroke od peclja (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)