Kako je Kate Middleton postala obraz Firme

Kate Middleton brezhibno predstavlja institucijo britanske monarhije oziroma Firme, kot ji pravijo mnogi.

8.4.2022 ob 9:43 | Foto: Geoff Pugh/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Kako je Kate Middleton postala obraz Firme

Za Kate Middleton in princem Williamom je uspešna turneja po Karibih, kjer sta kljub protestom na nekaterih lokacijah, ki sta jih nameravala obiskati, izžarevala veliko samozavesti ter sta več kot dostojno zastopala kraljico Elizabeto drugo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Velike pozornosti je bila deležna Kate. Ne le s svojimi večernimi opravami na uradnih sprejemih, temveč tudi s sproščenim pristopom, kjerkoli sta se s soprogom pojavila.

Enajst let po poroki in nekaj mesecev po svojem 40. rojstnem dnevu Kate vse bolj stopa v ospredje. Od sramežljive mladenke, ki je velikokrat posnemala držo soproga in je le s težavo nastopala v javnosti, je zrasla v občudovanja vredna bodočo kraljico.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FAN PAGE | Olivia (@bestofmiddleton)

Tudi na zadnji, že omenjeni turneji, na kateri so se pojavljale kritike zaradi kolonialne preteklosti monarhije, na njenem obrazu ni bilo opaziti, da bi jo dogodki vrgli s tira.

Protesti so nekoliko spremenili sam potek turneje, a sta jo Kate ter William kljub temu dostojno izpeljala in vsi višji člani kraljeve družine se strinjajo, da zlasti vojvodinja, ki čas najraje preživlja na podeželju v družbi otrok, s svojo samozavestjo ter sproščenostjo ni razočarala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Čas je sicer tako zanjo kot za Williama prelomen. Monarhijo je v zadnjih letih pretreslo kar nekaj neljubih dogodkov, začenši s sestopom Meghan in Harryja z mest višjih članov, nadaljevalo se je s sodnimi postopki proti princu Andrewu, ki se s tega mesta sestopil na željo kraljice.

Posledično je več nalog padlo na ramena princa Charlesa, Camille, Kate in Willama. "Kate je brez zadržkov sprejela dodatne obveznosti, hkrati nadaljuje s svojimi projekti, v katere trdno verjame. En od njih je vodenje kraljeve fundacije Center za zgodnje otroštvo, ki je začela delovati lanskega junija," je povedala kraljeva dopisnica Ingrid Seward.

"Ona ne bo počela kar nečesa. V vse projekte, s katerimi se ukvarja, sama trdno verjame in je prepričana, da z njimi lahko nekaj spremeni na bolje."

Tako je denimo konec februarja sama obiskala Dansko in prvič svojo fundacijo predstavila na mednarodnem odru. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Middleton (@_kate_middleton_royal)

Na turneji, kjer se je očitno zabavala, je pokazala svoj pravi jaz. "Brez Williama je bila videti veliko bolj sproščena. William je vedno nekoliko preobremenjen na kraljevih turnejah," je tedaj komentiral urednik Evening standarda Robert Jobson.

Zanjo je načrtovanih še več samostojnih turnej, ki bodo krajše od običajnih in ki bodo posvečene predvsem zadevam, ki ji veliko pomenijo, denimo razvoj in učenje v zgodnjem otroštvu.

Tako, kot je zorela vojvodinja, se je z leti spreminjala njena garderoba. Obleke enostavnega, neizstopajočega kroja je zamenjala z drznejšim videzom. Prav na Karibih je z izbiro garderobe požela veliko pohval.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Wom Fashion (@thewomfashion)

"Preprosto pritegnila je poglede nase. Pa naj je šlo za sproščena oblačila ali za večerne toalete. Nikoli ni zgrešila ne s krojem in ne z barvo, ne s stilom in ne s trendom," je povedala ena od Katinih stilistk, ki z njo sodeluje že deset let.

"Z izbiro je postala bolj moderna, bolj sveža, bolj drzna, kar kaže na njeno vse večjo samozavest."

Tudi njeno zasebno življenje cveti in z Williamom sta iz leta v leto bolj povezana. Za monarhijo turbulentni časi so ju še bolj zbližali, Kate soprogu predstavlja oporo in je stala ob njem pri odhodu princa Harryja, med škandalom princa Andrewa, ob smrti princa Philipa ter s tem večkrat dokazala, da si zasluži, da je postala obraz tako imenovane Firme.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Njen pristop k pripravi na vlogo bodoče kraljice je bil strateški, metodičen in načrtovan. "Vse je del širšega načrta, ki sta ga oblikovala z Williamom," je povedal vir blizu paru.

"Njena premišljenost izvira iz vzgoje srednjega razreda in ji pri gibanju v višjih slojih še kako pride prav. Zaradi nje se je zlahka prilagodila na življenje v kraljevi družini."

Kate še naprej ostaja povezana s svojo družino. Njena mama Carol je redna gostja v palači Kensington, hkrati je tudi predana mama svojim trem otrokom, mirno sprejema vse, kar ji nalaga življenje znotraj kraljeve družine in stoično prenaša vdore medijev v zasebnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Beauty only

Njen trud in prizadevnost nista ostala neopažena in kraljica ji je leta 2019 podelila odlikovanje Dame Grand Cross, najvišje žensko priznanje viktorijanskega reda, ki ga monarhinja podeljuje za posebne zasluge osebam, ki ji služijo.

Kaj torej lahko pričakujemo od kraljice Catherine? Del načrta vojvode in vojvodinje Kambriške je spremeniti pravilnik vladanja in stvari početi po kambriško. Kar pa zadeva Kate konkretno:

"Sama bi jo primerjala z mlado princeso Elizabeto," je povedala Sewardova in nadaljevala: "Kate ve, kakšna usoda jo čaka. Za razliko od Diane, ki se nikoli ni mogla vživeti v usodo soproge bodočega kralja, svojo vlogo razume, jo sprejema ter jo je pripravljena pravilno odigrati."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Povzeto po portalu Evening Standard

Preberite še: Zlobna namigovanja, ki spravljajo ob živce Kate Middleton

Morda vas zanima tudi: To bo po smrti kraljice doletelo Kate Middleton


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)