Je to skrivnost dolgega življenja kraljice Elizabete?

Nova knjiga o britanski kraljici Elizabeti II. namiguje, da skrivnost njenega dolgega življenja tiči v ljubezni do opojne kapljice.

5.4.2022 ob 8:50 | Foto: Yui Mok/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Je to skrivnost dolgega življenja kraljice Elizabete?

Člani britanske kraljeve družine radi kaj popijejo. Tradicionalna ljubezen do opojne kapljice sega kar nekaj generaciji v zgodovino, po pričevanjih je po naklonjenosti do rujne kapljice zlasti slovela kraljičina mama, ki je bila zaradi neštetih zdravic pogosto tarča raznih šal.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marcel Peithmann (@mrcllsmxms)

Šušlja se, da ima tudi sedanja kraljica rada opojno pijačo. Tako vsaj v novi knjigi Živela kraljica: 23 pravil za življenje britanske najdlje vladajoče monarhinje (Long live the queen:  23 Rules for Living from Britain’s Longest-Reigning Monarch) navaja avtor Bryan Kozlowski, ki piše, da kraljica nadaljuje tradicijo pitja alkoholnih pijač in da naj bi na dan popila vsaj štiri močne koktajle, prvega neposredno pred kosilom.

A to je samo govorica, v knjigi avtor priznava sam in dodaja, da je nekdanji kraljevi kuhar Darren McGrady vse te trditve zanikal z besedami, da kraljica vendarle ne pije toliko, kot je slišati iz tračev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Ne glede na vse pa Kozlowski trdi, da bi prav kraljičin odnos do alkohola, ki ga uživa redno, lahko bila ena od skrivnosti njenega dolgega življenja in mentalnega zdravja.

"Med vso njeno vladavino je alkohol služil kot način hitrega osvobajanja stresa. Nekaj, kar pomiri po napornem dnevu," navaja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Queen Elizabeth II UK

Ta trdi še, da osebe, ki živijo v tako imenovanih modrih conah, torej tam, kjer je življenjska doba najdaljša in odstopa od povprečja, eno pijačo na dan smatrajo kot zdravju prijazno.

S tem povzema dognanja Dana Buettnera, ki je proučeval prav način življenja ljudi v teh conah in ki navaja, da malo alkohola po zaključku dneva zdravju ne škoduje, nasprotno, mu celo koristi. "Vendar le, v kolikor pivec ostane pri eni, največ dveh pijačah," opozarja Buettner.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dan Buettner (@danbuettner)

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Katja Šivec: »S Poroko na prvi pogled sem si začinila življenje«

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Prihaja apokalipsa in tako se nanjo pripravljajo astro znaki (zabavno branje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)