Kraljico Elizabeto kovid zelo izčrpal

Kraljica Elizabeta priznava, da jo je kovid zelo izčrpal.

12.4.2022 ob 1:37 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Kraljico Elizabeto kovid zelo izčrpal

Buckinghamska palača je proti koncu letošnjega februarja naznanila, da je bila kraljica Elizabeta druga na testih pozitivna na korona virus. V tedanji izjavi so zapisali, da občuti le blažje simptome ter da še vedno opravlja manj zahtevne naloge.

95-letna monarhinja, ki Veliki Britaniji služi že neverjetnih 70 let, je o prebolevanju bolezni kovid v video klicu spregovorila z bolnikom s podobno izkušnjo, Asefom Hussainom in priznala, da jo je bolezen zelo izčrpala: "Človeka zelo utrudi in izčrpa, ta strašna pandemija in bolezen ne prinašata nič dobrega.

Zagotovo je strašljiva izkušnja prebolevati težko obliko kovida, kajne? In grozno je biti ločen od ljubljenih ljudi ter družine," je dejala  v pogovoru z Asefom, ki je zaradi kovida izgubil brata ter očeta, tudi sam je potreboval intenzivno zdravljenje in je v bolnišnici preživel kar sedem tednov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ob nagovoru, posvečenem novi bolniški enoti Kraljeve londonske bolnišnice s 155 posteljami, je pohvalila vse bolnišnično osebje in borce v prvi vrsti med pandemijo.  

Virtualni obisk je zaključila s pogovorom z ekipo delavcev, ki so v le petih tednih usposobili novo bolnišnično enoto in dejala, da je hvaležna, da je tako imenovani dunkirški duh, (poimenovan po operaciji v drugi svetovni vojni, v kateri so britanski ribiči s svojimi ladjami reševali na francoski obali ujete zavezniške vojake) še živ. 

Kot je OK Magaine že poročal, so se dvomi v kraljičino zdravje začeli oktobra lani, ko je zaradi težav s hrbtenico morala v bolnišnico.

Mediji so navajali, da je po vrnitvi iz bolnice prešibka, da bi lahko še sprehajala njene ljubljene psičke korkije. Ugibanja o njenem zdravju so se nadaljevala, ko je v javnost prišla vest, da si je za gibanje po posestvu Windsor kupila avtomobilček za golf.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Cambridges

Zadeve so šle tako daleč, da so mnogi podvomili, da bo prisotna na spominski maši za njenega pokojnega moža princa Philipa, ki pa se je je na koncu v družbi vseh vidnejših članov družine vendarle udeležila, bila pa je zaradi kraljičine prisotnosti krajša, kot so običajno takšne slovesnosti.

Povzeto po portalu OK Magazine

Preberite še: Je to skrivnost dolgega življenja kraljice Elizabete?

Morda vas zanima tudi: Najnovejši nakup kraljice Elizabete še poglobil dvom v njeno zdravje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)