Skrivni zvočni posnetki princese Diane za Kate Middleton

Princesa Diana je Williamovi bodoči nevesti namenila posebno zapuščino - zvočne posnetke, katerih vsebina postopoma prihaja v javnost.

24.3.2022 ob 8:26 | Foto: Profimedia, Instagram, | Avtor: M. FL.

Skrivni zvočni posnetki princese Diane za Kate Middleton

Na dan prihaja vsebina zvočnih posnetkov princese Diane, ki jih je pred davnimi leti ob hladni slutnji prezgodnje smrti posnela za bodočo Williamovo soprogo.

Princesina tesna prijateljica je razkrila obstoj ganljivega avdio dnevnika. Na posnetkih je slišati Dianine materinske nasvete in lepe želje za družine njenih sinov princa Williama in princa Harryja.

Takole OK magazine povzema prijateljico, ki je želela ostati anonimna:

"Naj se zdi še tako nenavadno, Diana je vedela, da bo umrla mlada. Povedala mi je, da je posnela več trakov za dneve, ko je ne bo, da bi pomagala in svetovala svojima fantoma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Idejo o tem, da bi za seboj pustila posneto zapuščino, je dobila med snemanjem spominov, s katerimi je Andrewu Mortonu pomagala pri pisanju knjige, Diana-njena resnična zgodba (Diana – Her True Story).

Tudi potem, ko je knjiga že izšla, je še naprej govorila v svoj mali Sonyjev diktafon ter se snemala vse do dne, ko je tako žalostno preminula. Prosila je, da bi bili posnetki predvajani na ključnih prelomnicah življenja njenih sinov. Tako bi lahko bila del njunih življenj tudi po smrti. Bila je prepričana, da je to odlična ideja. Šalila se je, češ da bo zatežena mama iz groba.

Prvič sem za posnetke slišala, ko sem bila nekega dne povabljena k njej na čaj v palačo Kensington. Tedaj se je njen zakon že močno skrhal in s Charlesom sta bila vse bliže ločitvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @charles.and.diana

Ko sem prispela, je ravno zaključila  s snemanjem in bila zelo zadovoljna z rezultatom. Zavrtela mi je posnetek in mi povedala, da jih je posnela več.

Tisti, ki sem ga slišala, je bil namenjen Williamovi bodoči soprogi. On je bil tedaj star 13, 14 let in je ravno začel odkrivati dekleta. Diana je bila navdušena nad idejo, da se bo nekoč poročil in sam imel otroke. Prepričana je bila, da bo čudovit soprog in skrben oče. Bolj, kot je bil njegov oče, ki je bil hladen in odmaknjen.

Želela je, da bi se William in njegova nevesta izognila pastem, ki so bile usodne za njen zakon in za zakon njenih staršev. Vedela je, da je težko odraščati v razbitem domu in občutila je krivdo, ker bosta v njem odraščala tudi njena otroka. Povedala mi je, da so posnetki zanjo način soočanja se z negotovo prihodnostjo in so ji pomagali olajšati dušo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Diana, Princess of Wales (@lady.diana._)

Posnetek, ki sem ga slišala, ni trajal dolgo. Mogoče dve minuti, mogoče tri. A presunilo me je, kako pristen je bil. Bila je tako odkrita. To je bilo slišati v njenem glasu. Govorila je naravnost iz srca.

Bilo je zelo ganljivo. Še vedno, po vsem tem času, se ga zelo dobro spomnim.  Presenečena sem bila, da mi ga je sploh zavrtela. Ko se je končal, sva se pogovarjali o tem, s kakšnim dekletom se bo poročil William. Prepričana je bila, da bo lepo, pametno in samostojno. In takšna Kate tudi je.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @kate.middleton.and.william

Posnetek se začne z Dianinim hihitanjem in malo pridušenim glasom: "Živjo, Williamova mama tukaj. Pozdravljena v družinskem poslu." Nato glas postane toplejši: "Verjamem, da sem ujela tvojo pozornost. Kakorkoli, pripravi se na kratek klepet na štiri oči. Očitno se nisva spoznali, čeprav si res želim, da bi se. Vem, da bi te oboževala in da bi hitro postali prijateljici. Res moraš biti nekaj posebnega. Če ne bi bila, ne bi bila Williamova žena."

Za nekaj trenutkov je pripovedovala stvari iz Williamovega otroštva in o tem, kako si je vedno želela, da bi imela tudi hčerko, nato pa nadaljevala:

"Zakon ni lahek, dejstvo, da boš nekoč kraljica, pa vse še otežuje. Da bi zakon lahko preživel javne in zasebne pritiske kraljevega življenja, potrebuje veliko potrpežljivosti, kompromisov, razumevanja, zaupanja, zvestobe in seveda, ljubezni.

A k temu morata težiti oba. Vsak dan. Prepričana sem, da poznaš moje in napake Williamovega očeta. Uči se na teh napakah. Zgradi razmerje, ki bo trajalo. Moja največja želja je, da bi ti in William živela življenje, polno ljubezni in veselja. Da bi vajini otroci bili srečni, zdravi in da bi se izognili sencam ločitve tistih, ki jih imajo radi.

Družina je zame najpomembnejša stvar na svetu. Ljubi svoje otroke še zame. Nosijo moje srce. Povej jim, da jih imam rada in da bom vedno pazila nanje."

Končala je s poljubom in pozdravi za Williama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by |

Ne vem, koliko posnetkov natančno je posnela in komu je bilo zaupano, naj jih izroči Williamu in Harryju.

Verjamem pa, da je Kate ta posnetek slišala in da ve, da obstajajo še drugi. Večkrat pove, da občuti posebno povezavo z Diano, njena zapuščina je neusahljiv vir navdiha v njunih življenjih in v življenjih njunih otrok."

Preberite še: Kate Middleton dosegla nekaj, kar princesi Diani ni nikoli uspelo

Morda vas zanima tudi: Kate Middleton razkrila, česa je princa Williama najbolj strah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)