Film Barbie neprimeren za mlajše od 13 let

Ameriški filmski distributerji filma Barbie ne priporočajo mlajšim od 13 let.

21.7.2023 ob 9:00 | Foto: Maja Smiejkowska/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Film Barbie neprimeren za mlajše od 13 let

V kina je prišel težko pričakovani film Barbie, za katerega mnogi napovedujejo, da bo absolutni hit tega poletja, a naj ga otroci, mlajši od 13 let, ne bi gledali zgolj v družbi sovrstnikov.

V Združenih državah Amerike je dobil oznako PG-13, kar pomeni, da ga mlajši od 13 let ne bi smeli gledati sami, temveč izključno skupaj s starši ali skrbniki.

Film režiserke Grete Gerwig, v katerem sta glavna lika, jasno, Barbie in Ken, ki sta ju upodobila Margot Robbie in Ryan Gosling, ni za otroke, saj vključuje njim neprimerno besedišče, psovke ter druge za mlajše sporne vsebine.

V njem so obravnavane težke teme, kot so smrt, umiranje, smisel obstoja, nekatere šale so dvoumne in nerazumljive najmlajšim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie Movie Updates (@barbiemovieupdates)

Ciljna publika, poudarjajo v produkcijski hiši Warner Bros, so pripadniki miljencev in generacije Z, ki so odraščali ob Barbikah in so na svoj način doživeli zgodbo, ki je prikazana: pobeg iz popolnega sveta v resničnost z vsakodnevnimi radostmi pa tudi težavami in žalostjo.

Svečane premiere in zaprte projekcije filma so se že pred datumom, ko je prišel v kina, odvijale povsod po svetu, povpraševanje po vstopnicah v preprodaji je preseglo vsa pričakovanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbie Movie Updates (@barbiemovieupdates)

Od vsega začetka prikazovanja najbolj rožnatega filma v zgodovini kinematografov je povsod zavladala prava evforija rožnate barve, modne hiše so izpraznile svoja skladišča in jih pripravile za nove zaloge oblačil v stilu barbiecora, ki bodo letos nedvomno velik modni hit.

Povzeto po portalu Gloria.hr

Preberite še: Margot Robbie: Življenje, delo in skrivnosti avstralske 'Barbie'

Morda vas zanima tudi: Težko pričakovani filmi, ki jih ne smete zamuditi v letu 2023


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)