Margot Robbie: Življenje, delo in skrivnosti avstralske 'Barbie'

Margot Robbie je večkrat dokazala, da je izjemno nadarjena in vsestranska igralka. Malokdo pa o njej ve sledeče ...

28.6.2023 ob 2:33 | Foto: Mike Blake/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

 Margot Robbie: Življenje, delo in skrivnosti avstralske 'Barbie'

Margot Elise Robbie se je rodila 2. julija leta 1990 v Dalbyju v Avstraliji. Čeprav jo večina pozna kot igralko, je kariero začela kot model.

Kako pa je iz dekleta, ki je dom delilo s sedmimi sostanovalci, nastala velika zvezda?

Začetki

Prvo vlogo je, ko je imela 18 let, dobila v avstralskem trilerju I. C. U. režiserja Aash Aarona. Film je v kina platna prišel leta 2009. S prvo vidnejšo vlogo je nase opozorila leta 2010 v avstralski telenoveli Sosedje.

Gre za najdlje trajajočo telenovelo v zgodovini, snemanje se je začelo leta 1985, do sedaj je bilo posnetih skoraj 9000 epizod, Margot je v njej prvič zaigrala v 5.466-i epizodi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Iz Avstralije v New York

Januarja leta 2011 se Donna Freedman, ki jo je v telenoveli upodobila Margot, odločila, da se bo preselila v New York in postala modna oblikovalka. Tedaj se je plavolaska zadnjič pojavila v tej seriji.

Podobno se je igralki dogajalo v resničnem življenju: preselila se je v New York, vendar ne kot modna oblikovalka, temveč kot igralka. V seriji Pan Am je igrala Lauro Cameron, posneli so le eno sezono serije, se pa je Robbijeva tedaj spoprijateljila s Christino Ricci, s katero sta skupaj igrali in si delili stanovanje.

Preden je Margot v ZDA res uspela kot igralka, je opravljala mnoga priložnostna dela: stregla je v eni od restavraciji franšize s hitro prehrano Subway in delala kot tajnica.

Očitno se je tedaj naučila varčevati in je kljub kasnejšemu uspehu hišo še dolgo delila s sedmimi sostanovalci.

Volk z Wall Streeta

Leto 2013 je bilo zanjo prelomno. V filmu Martina Scorseseja Volk z Wall Streeta je postala Naomi Belfort.

Kot žena Jordana Belforta je igrala ob Leonardu DiCapriu v filmu, ki je bil, ko je pršel v kina, velika uspešnica in je osvojil kar pet nominaciji za oskarja.

Leta 2014 je v filmu Francoska suita očarala z igro ter presenetila s temnimi lasmi, v tem času je s partnerjem Tomom Ackerleyjem in prijateljema Sophio Kerr ter Joseyjem McNamaro ustanovila produkcijsko družbo Lucky Chap Entertainment.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyler Heldmann (@tylerheldmann)

Margot Robbie in Tom Ackerley

Z britanskim režiserjem je bila v zvezi do leta 2014, leta 2015 sta se poročila v zalivu Byron Bay v Avstraliji, sicer pa par svojega zasebnega življenja ne obeša na veliki zvon.

Ekstremni športi

Margot Robbie obožuje ekstremne športe. V prostem času rada deska, smuča, obožuje vožnjo z motorjem, kot otrok je trenirala vadbo na trapezu.

A ne samo, da se udejstvuje v različnih športih, rada jih spremlja tudi kot gledalka. Je velika oboževalka hokejskega moštva New York Rangers in zavzeto spremlja njihove tekme.

Glede na povedano je najbrž že povsem jasno, da ima raje kot visoke pete udobne športne copate. Visoke pete v bistvu sovraži in jih nosi samo, kadar to od nje zahtevajo vloge ali sprehodi po rdeči preprogi.

Prav tako ji ni mar za zveneče blagovne znamke in se po nasvet k stilistom zateka le pred pomembnimi nastopi v javnosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Naprej v karieri

Leta 2015 je ob Willu Smithu zaigrala v romantični komediji Focus, istega leta še v filmu Z kot Zachariah, ki kljub zvezdniški zasedbi ni doživel velikega uspeha, leta 2016 je postala Harley Quinn, film, v katerem je vse akrobatske trike zaigrala sama, je prinesel zaslužek 746 milijonov dolarjev.

Njen lik je požel tolikšen uspeh, da mu je produkcija DC namenila lastno serijo filmov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARGOT ROBBIE

Cara Delevingne in Margot Robbie

Med snemanjem omenjenega filma se je Margot spoprijateljila s kolegico Caro Delevingne.

Prijateljici je stala ob strani tudi v njenih temnih časih, ko je premagovala zasvojenost in se je soočala z mentalnimi težavami. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by margot robbie cara delevingne (@margotrobbieandcaradelevingne)

Zvesta sama sebi

Leta 2016 jo je producent filma Legenda o Tarzanu prosil, naj shujša nekaj kilogramov in igralka ga je zavrnila. 

Margot se nedvomno trudi, da bi kariero zgradila na različnih vlogah, tako je igrala v akcijskih filmih, trilerjih, komedijah in dramah, kot je Zbogom Christopher Robin.

Izjemna je bila njena upodobitev Tonyje Harding v filmu Jaz Tonya, za katero je bila prvič nominirana za oskarja.

Film Terminal iz leta 2017 je bil prvi film iv celoti iz produkcijske hiše Lucky Champ Entertainment, Margot je v njem igrala eno glavnih vlog.

Leto kasneje je znova pokazala, kako vsestranska igralka je, ko je v filmu Marija Škotska, upodobila kraljico Elizabeto I.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Queen of Scots (@maryqueenmovie)

Bilo je nekoč v Hollywoodu

Pod taktirko režiserja Quentina Tarantina je Avstralka ob Bradu Pittu in Leonardu Di Capriju zaigrala v filmu Bilo je nekoč v Hollywoodu, kjer je upodobila Sharon Tate.

Sharon Tate je bila leta 1969 brutalno umorjena v Hollywoodu, tedaj je bila osem in pol mesecev noseča. Otrokov oče je bil Sharonin mož Roman Polanski.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Once Upon A Time In Hollywood (@onceinhollywood)

V filmu Me smo bombe je upodobila mlado televizijsko novinarko, ki je bila deležna spolne zlorabe. Film se nanašal na dognanje na TV mreži Fox News, Robbie je bila za vlogo v filmu nominirana za zlatega globusa, nagrado BAFTA in oskarja.

Margot Robbie kot Barbie

En njenih zadnjih filmov Barbie, v katerem je zaigrala z Ryanom Goslingom, prihaja v kina letošnjega julija in glede na do sedaj videno Margot v njem zagotovo ne bo razočarala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Povzeto po portalu MSN.com

Preberite še: Elizabeth Hurley: »Materinstvo je spremenilo moje življenje«

Morda vas zanima tudi: Ganljiv govor Kate Winslet, ki bi ga morali prebrati vsi starši: Vrnite nam otroke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)