Evrovizija 2022: Ste videli, s čim je naša skupina LPS ukradla pozornost v Torinu? Komentatorji so navdušeni!

Za mladimi Celjani je že prva vaja na tekmovanju za pesem Evrovizije 2022.

3.5.2022 ob 3:05 | Foto: Andres Putting, EBU | Avtor: Š. R.

Evrovizija 2022: Ste videli, s čim je naša skupina LPS ukradla pozornost v Torinu? Komentatorji so navdušeni!

Evrovizijska vročica se je že začela. V Torinu, so pred velikim finalom tekmovanja za pesem Evrovizije, ki bo na sporedu 14. maja, že zbrani vsi glasbeni izvajalci, tudi skupina LPS. Mlada celjska zasedba je šokirala z zmago na Emi, saj je povsem nenadejano osvojila srca (zlasti mlajših) poslušalcev, ki so ji z velikim številom glasov poklonili vozovnico za Torino.

LPS so te dni že opravili prvo vajo na evrovizijskem odru in deloma že razkrili, kaj pripravljajo za nastop v prvem polfinalnem izboru, ki bo 10. maja. Pozornost bodo skušali ukrasti z ogromno disko kroglo, kakršne menda na evrovizijskih odrih še ni bilo.

Posebnost bo tudi bobnar, ki bo igral na dvignjenem odru za kroglo in tako dodatno popestril dogajanje. LPS se bodo na velikem odru Arene PalaOlimpico predstavili tudi v oblekah, ki spominjajo na modo 60. let prejšnjega stoletja, in postregli z retro funk diskom.

Za prvo vajo, spoznavanje odra in usklajevanje nastopa s kamerami so imeli časa pol ure, na drugi vaji, ki se bo začela 4. maja, pa jim bo na voljo 10 minut manj.

Evrovizijo sicer tako kot vsako leto spremlja kup navdušencev in blogerjev, prve ocene so podali že po prvih vajah. Na Wiwibloggs so med drugim komentirali, da je njihov pristop, glede na to, da se na pesem Disko večina ljudi ne odziva preveč, pravi.

»Priznati moram, da je bilo tukaj veliko šarma, fantje so bili videti polni energije in navdušenja. Velika krogla je dala nastopu veliko energije. Veliko disko krogel smo že videli na tekmovanjih za Evrovizijo, a tako lepe še ne,« je dejal eden od ustvarjalcev bloga.

Slovenija bo v prvem polfinalu nastopila peta po vrsti, za eno od desetih vstopnic za veliki finale pa se bodo LPS merili s predstavniki Albanije, Latvije, Litve, Švice, Ukrajine, Bolgarije, Nizozemske, Moldavije, Portugalske, Hrvaške, Danske, Avstrije, Islandije, Grčije, Norveške in Armenije.

Preberite še: EMA 2022: Zmagovalci LPS predstavljajo še eno (čisto NOVO) pesem!

Morda vas zanima tudi: Kdo so Måneskin, rockerji, zaradi katerih ženske padajo v trans


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)