Deset najtežje pričakovanih filmov v tem letu

Na velika platna bi številni morali priti že lansko leto, a niso. Zdaj jih bomo gledali še s toliko večjim užitkom.

29.4.2021 ob 5:45 | Foto: GettyImages, Instagram | Avtor: P. Pa.

Deset najtežje pričakovanih filmov v tem letu

Leto 2020 je bilo tudi za ustvarjalce filmov izjemno naporno. Številne produkcijske ekipe so se namreč soočale z ovirami, ki jih gotovo niso pričakovale, ko so začele s snemanjem. V letu 2021 bodo luč sveta ugledali številni filmi, ki bi morali na velikem platnu zaživeti že lansko leto, a zaradi pandemije niso.

Črna vdova (7. maj)  

Črna vodva je eden izmed tistih filmov, ki zaradi pandemije v letu 2020 ni doživel svoje premiere. Težko pričakovan film, v katerem glavno vlogo Natashe Romanoff igra Scarlett Johansson se umešča v čas med uspešnici Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Maščevalci: Brezmejna vojna, ko Natasha obišče svojo družino v Rusiji in razišče skrivnostno preteklost črne vdove.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Black Widow (@black.widow)

 

Misija: Nemogoče 7 (19. november)

Med vsemi težko pričakovanimi filmi tega leta omenjenega uvrščajo najvišje na lestvico. Snemanje je zaznamoval tudi škandal, ko je prvi zvezdnik Tom Cruise dobesedno eksplodiral pred svojimi sodelavci, ker niso spoštovali priporočil in protokolov za preprečevanje širjenja virusa. V filmu ne bo manjkalo akcijskih prizorov, v katerih glavni zvezdnik skače z motorji, iz taksijev in razstreljuje mostove po evropskih prestolnicah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise)

F9 (28. maj)

Zadnje poglavje Hitrih in drznih bi moralo luč sveta ugledati že maja 2020, a je pandemija preprečila vse skupaj. Tako kot v prejšnjih delih tudi v tem delu ne bo manjkalo zapletov, akcijskih prizorov, hitrih in drznih voženj, ki bodo gotovo navdušili tudi najbolj zahtevne oboževalce franšize Hitri in drzni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

Zadnja noč v Sohu (22. oktober)

Opisujejo ga kot pravi dragulj, o katerem pravzaprav gledalci ne vedo nič. Veliko zanimanja pa vzbuja predvsem z opisom o potovanju skozi čas in oznako psihološke grozljivke. V glavnih vlogah so Anya Taylor-Joy, Matt Smith, Diana Rigg in Terence Stamp. Dogajanje se odvija v Londonu leta 1960. Žalostno dejstvo pa je, da je Zadnja noč v Sohu tudi zadnji film, ki sta ga posneli igralki Diana Rigg in Margaret Nolan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Last Night in Soho (@lastnightinsohomovie)

Godzilla Vs. Kong (marec)

Film bi moral premiero doživeti že lensko leto in sicer ob istem času kot film King Kong, a se to ni zgodilo. Govori o odnosu med mitološkimi zvermi in človeštvom, s katerim si delijo svet. V njem bo kot Madison znova nastopila Millie Bobby Brown, Alexander Skarsgård pa bo nastopil v vlogi raziskovalca. Boj med Godzillo in King Kongom bo zasenčil prihod Mechagodzille.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Godzilla vs. Kong (@godzillavskong)

The Suicide Squad (6. avgust)

Vračajo se Harley Quinn, Rick Flag in Captain Boomerang, pridružila pa se jim bodo še številna zveneča imena: John Cena, Idris Elba, Peter Capaldi, Pete Davison, Nathan Fillion, Michael Rooker, David Dastmalchian, Alice Braga, Steve Agee, Storm Reid, Daniela Melchior, Sean Gunn, Flula Borg in drugi. A pozor, nikar se ne navežite na nobenega od teh likov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Suicide Squad (@thesuicidesquad)

Spider-Man 3 (17. december)

Obljubljajo, da bo to najboljši izmed vseh Spider-Manov doslej. V njem naj bi nastopili Tobey Maguire, Andrew Garfield, Kirsten Dunst, Alfred Molina in menda tudi drugi pajki iz preteklih dvajsetih let.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spider-Man: No Way Home (@spidermanmovie)

Dune (1. oktober)

Čeprav je bil eden najbolj pričakovanih filmov leta 2020, še ni ugledal luči sveta. Z enakim navdušenjem o njem govorijo tudi eno leto kasneje. Zgodba Franka Herberta, ki je jo je ambiciozno filmskemu platnu prilagodil Denis Villeneuve, je navdušila že z izseki, ki so se pojavili na spletu. Impresiral naj bi predvsem z vizualnimi efekti in dramo. V njem igrajo Timothée Chamalet, Zendaya, Oscar Isaac, Jason Momoa, Dave Bautista in Josh Brolin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUNE (@dunemovie)

James Bond: No Time to Die (8. oktober)

Težko pričakovani film o tajnem agentu je pandemija pošteno udarila. Premiero ves čas prestavljajo. Govori se, da bi se lahko prvič v zgodovini agenta 007 zgodilo, da James Bond umre. Če bo res to zadnja tajna naloga Daniela Craiga, bomo morali še nekoliko počakati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by James Bond 007 (@007)

Matrica 4 (22. december)

Skoraj dvajset let po triologiji, se vrača Matrica. Keanu Reeves kot Neo in Carrie-Anne Moss kot Trinity bosta obujena. Med resničnostmi pa bodo potovali še Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen in Jessica Henwick. Kaj točno naj bi se dogajalo, glede na to, kdaj načrtujejo izid filma, pa bi lahko rekli, da gre za božično darilo, saj ga bodo sočasno predvajali na HBO Max in v kinematografih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Matrix 4 Movie 0fficial (@the_matrix_4)

Preberite še: Prihaja slovenski božični film

Morda vas zanima tudi: Zakaj vsi obožujemo fotografije s snemanja filma House of Gucci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)