Demi Lovato iskreno o svojem telesu, alkoholu in drogah

Pevka potem, ko se je leta uničevala, začenja novo poglavje življenja.

21.2.2020 ob 9:30 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Demi Lovato iskreno o svojem telesu, alkoholu in drogah

Demi Lovato je kot gostja v podkastu Ashley Graham Pretty Big Deal (Res velika stvar) odkrito spregovorila o tem, kako je dolgo trpela zaradi motenj hranjenja ter v preteklosti večkrat podlegla alkoholu in drogam.

"Naveličana sem tega, da se uničujem," je povedala gostiteljici.

"Vse se je začelo z ekstremnimi dietami in s pretiravanjem z vadbo. Najprej sem mislila, da je vadba odmik od motenj hranjenja, a sem spoznala, da je le drugačna oblika izražanja teh. Ujela sem se v začarani krog, ki je bil posledica pritiska, izhajajočega iz pričakovanj, kako naj bi bila videti.

To je vodilo v tisto, kar se je dogajalo zadnjih nekaj let," je pripovedovala Lovatova in s tem izpostavila težave z zasvojenostjo z alkoholom, kokainom in tabletami. Večkrat je bila na odvajanju in po šestih letih treznosti julija 2018 zaradi prevelikega odmerka drog pristala v bolnišnici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

"Ko se giblješ v družbi ljudi, ki ti govorijo, kako naj bi bil videti in kako naj bi se obnašal, je težko ostajati zvest sebi in biti srečen v svoji koži. Prišla sem do točke, ko je vse ušlo izpod nadzora. Verjela sem, da sem našla rešitev, a je nisem. Živela sem v laži ter skušala svetu dopovedati, da sem srečna, čeprav v resnici nisem bila."

Po rehabilitacijah in hospitalizacij je Lovatova začela novo poglavje življenja ter glasbenega ustvarjanja, katerega je napovedala s čustvenim nastopom na letošnji podelitvi grammyjev, kjer je zapela pesem Anyone.

"Ko sem končno dojela, da me stvari, ki jih počnem na način, kot sem ga vajena ne osrečujejo, sem sprejela odločitev in posnela nov album. Ko ga bom predstavljala, se ne bom obremenjevala s tem, kako sem videti. Ne bom se uklanjala standardom in pričakovanjem drugih. Ne bom se uničevala zato, da bi bila videti tako, kot pričakujejo drugi," je razkrila zvezdnica, ki ji je na letošnjem Super Bowlu pripadla čast zapeti ameriško himno.

Pevka je pojasnila tudi, kakšna je razlika med pozitivnim odnosom in sprejemanjem sebe. Kajti, kot je dejala, ne razmišlja o pozitivnem odnosu do sebe, temveč se sprejema takšno, kot je:

"Kadar se ob pogledu v ogledalu vame prikradejo negativne misli, jih ne ustavim in si ne govorim: lepa sem, čudovita sem, rada se imam, popolna sem takšna, kot sem, saj tega ne verjamem. Raje si rečem: sem zdrava in sprejemam se. Kajti sprejemanje sebe se mi zdi pomembnejše, kot prepričevati se v nekaj, v kar ne verjamem."

Grahamova se je v objavi na Instagramu poklonila svoji prijateljici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

"Ponosna sem, da lahko Demi Lovato imenujem prijateljica in hvaležna sem za njeno odkritost ter moč, ki ju je izkazala v pogovoru z mano. Njena vera, modrost in novi temelji samozavedanja so ji omogočili, da je postavila nove meje in si vzela čas za okrevanje. Tega bi se od nje morali naučiti vsi. Vesela sem zanjo in za novo poglavje v njeni karieri, ki se bo zagotovo še vzpenjala, saj je končno poštena do sebe," je zapisala pod objavo.

Tudi Demi je na Instagramu izrazila hvaležnost za priložnost, da je lahko govorila o boju s temnimi silami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

"Hvala Ashley, da sem se ob tebi lahko povsem odprla o moji veri, mejah, o mojem sprejemanju same sebe in moji prihodnosti. Najin pogovor je bil tako resničen in odkrit. Komaj čakam, da ga vidijo vsi."

Preberite še: Fatalna Ineza Sotler: Moški so se me vedno bali

Morda vas zanima tudi: 10 fraz, ki jih moramo ženske prenehati uporabljati še DANES


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)