Dvakrat boste pogledali: Tadej Pogačar po dirki po Franciji razkril veliko skrivnost

Pokazal je edinstvene čevlje, ki bodo postali last tistega, ki bo globoko segel v žep.

25.7.2022 ob 10:44 | Foto: Reuters/Christian Hartmann | Avtor: P. Pa.

Dvakrat boste pogledali: Tadej Pogačar po dirki po Franciji razkril veliko skrivnost

Čeprav se je kolesarska dirka po Franciji za našega kolesarskega šampiona Tadeja Pogačarja končala, je Francija še vedno v njegovih mislih. Pred koncem moške različice dirke se je namreč začel zgodovinski Tour za ženske, na katerem nastopajo tudi tri Slovenke. Barve Slovenije v dresih UAE Team ADQ zastopata Eugenija Bajuk in Urša Pintar, za ekipo BikeExchange-Jayco pa pedala poganjala Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja. »Ta teden navijam za svojo ljubezen,« je na družabnih omrežjih zapisal kolesar.

Ženske čaka osem etap, prva se je začela na zadnji dan moške preizkušnje. Urška je pred začetkom dirke na Instagramu zapisala, da gre za zgodovinski dogodek, ki bo še učvrstil postavljene temelje ženskega kolesarstva in pripomogel k rasti tega športa.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urška Žigart (@urskazigart)

»Moška dirka se je danes končala in ne bi mogla biti bolj ponosna na Tadeja. Žal mi je, da se letos nisem mogla barvno uskladiti s tvojim dresom, a belo bova očitno prihranila za bolj posebno priložnost,« je zapisala Urška. Njen Tadej je letošnjo dirko po Franciji zaključil na drugem mestu in v belem dresu, v barvi, ki jo je nosil kot najboljši mladi kolesar Toura.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ItaliaNFT (@italianft.art)

 

Po koncu francoske dirke pa bodo na svoj račun pršili tudi najbolj goreči navijači našega kolesarskega asa in tega športa. Tadej Pogačar je namreč naznanil, da skupaj s proizvajalcem kolesarskih čevljev DMT in Italia NFT na dražbo daje edinstvene čevlje posute z diamanti. Gre za dražbo, ki je obarvana dobrodelno, saj bodo kar 85 odstotkov izkupička namenili Tadejevi fundaciji za pomoč pri raziskavah raka. Da mu to res veliko pomeni, je dokazal tudi na letošnjem Touru, ko je v sedmi etapi nosil posebne kolesarke čevlje z mavričnim potiskom in pentljo. To etapo je končal z zmago in se po vzponu na znameniti La Planche des Belles Filles veselil skupaj s svojimi najbližjimi. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadej Pogačar (@tadejpogacar)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)