Ana Roš in njeno osebje v uniformah znane modne oblikovalke

Posebne uniforme je za osebje v Hiši Franko pripravila znana slovenska oblikovalka Matea Benedetti.

27.7.2021 ob 5:05 | Foto: Jure Eržen/Delo, instagram | Avtor: Š. R.

Ana Roš in njeno osebje v uniformah znane modne oblikovalke

Hiša Franko z dvema Michelinovima zvezdicama velja za najprestižnejšo restavracijo pri nas, chefinja Ana Roš pa temu primerno skrbi za ugled svoje vrhunske kuhinje v Kobaridu. V času epidemije koronavirusa, ko so morali gostinci zapreti svoja vrata, je pogosto izpostavljala pomen trajnosti in sama tudi pomagala lokalnim pridelovalcem. Tokrat pa je predstavila še en trajnostni projekt, in sicer v sodelovanju z modno oblikovalko Mateo Benedetti.

Slednja je za Roševo in njeno osebje v Hiši Franko oblikovala nove in prav posebne delovne uniforme. Kot je zapisala na instagramu, gre za kolekcijo iz ekoloških materialov, iz vlaknin, med drugim pridobljenih iz lesa in jabolk. »Hiša Franko je modna brv in dom tega, kar najbolj ljubimo - mati narave,« je še zapisala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

Benedettijeva se je Roševi zahvalila za zaupanje in pogum za ta korak - da je v restavracijo uvedla trajnostne uniforme. »Moj navdih je bilo travniško cvetje, praproti, metulji, kačji pastirji in vse, kar predstavlja Anino filozofijo in kuhinjo,« je zapisala oblikovalka ekološke mode. 

Kot je pojasnila, so moški suknjiči izdelani iz organskega bombaža s certifikatom GOTS (nestrupeno), z vodnim tiskom so nanje vtisnjeni avtentični vzroci. Material za majice ecovero je narejen iz lesne kaše in je še mehkejši od bambusa. Oblačila so izdelali v lokalnem podjetju v Italiji. 

»Vsi se moramo v teh časih boriti na trgu. Toda ne verjamem, da bodo preživela le najmočnejša podjetja. Verjamem, da je pred vrati novo obdobje proizvodnje in potrošnje. Moramo le postati bolj pošteni in manj egoistični ter premisliti, kako bomo varovali našo čudovito naravo, ki naju z Ano tako navdušuje,« je še zapisala.

Preberite še: Zmai: Zmajeve torbice slovenske modne oblikovalke z mislijo na okolje

Morda vas zanima tudi: Alja Horvat: Največja ovira pri uspehu je, da ne vztrajamo #pozitivnazgodba


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)