Amanda Gorman sega po zvezdah: podpisala je sanjsko pogodbo

Na inavguraciji ameriškega predsednika je navdušila ves svet, njena pot pa pelje strmo navzgor.

30.1.2021 ob 5:45 | Foto: Reuters | Avtor: P. K.

Amanda Gorman sega po zvezdah: podpisala je sanjsko pogodbo

Velik del svetovne javnosti jo je prvič videl na inavguraciji ameriškega predsednika Joeja Bidna, kjer je nastopila ob boku superzvezdnikov med drugimi tudi Lady Gaga in Jennifer Lopez. Gormanova seveda ni ostala neopažena in očitno je bil prav njen nastop veliki trenutek preboja. 

Ameriški mediji so že po zaprisegi poročali, da je Amanda postala velika vzornica mladih, da so jo vzeli za svojo pa potrjuje tudi dejstvo, da se ji je takoj po dogodku skorajda sesul Instagram, saj je le v nekaj urah pridobila več kot milijon sledilcev.

Amanda Gorman je v literarnih krogih odmevno ime od leta 2017, ko je bila imenovana za nacionalno nagrado za mlado pesnico. Že od malih nog s svojo poezijo vzbuja pozornost, za njo pa so številni dosežki. V petminutnem nastopu sicer ni opaziti, a Amanda se je že zelo zgodaj obrnila k poeziji, da bi se lažje spoprijela z govornimi težavami. Njen talent za pisanje in ljubezen do poezije je vedno spodbujala mama, s katero je odraščala v Los Angelesu skupaj z bratom dvojčkom in sestro. Od najstniških dni je sodelovala v številnih ustvarjalnih skupinah in neprofitnih aktivističnih organizacijah. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

 
22-letnica, ki je uspešno zaključila študij na prestižni univerzi Harvard, naj bi v teh dneh podpisala sanjsko pogodbo z modno agencijo IMG Models, ki je v zvezde izstrelila tudi super modela Kate Moss and Gisele Bündchen. S svojim modni videzom je navdušila že na Kapitolu in sicer v rumenem kostimu modne hiše Prada in rdečim Pradinim trakom na glavi, ki ga je dopolnila z visečimi zlatimi uhani, ki jih ji je podarila televizijska zvezdnica Oprah Winfrey.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Prva pesnica na ameriškem mega dogodku

Ne samo prestižna manekenska pogodba, mlado avtorico letos čaka še en pomemben nastop. Februarja bo postala prva pesnica, ki bo nastopila na najbolj gledanem dogodku čez lužo. Sodelovala bo namreč na ameriškem Super Bowlu, ki letno pred ekrane prikliče več kot 150 milijonov gledalcev, poroča TheGuardian
 
Kljub mladosti si je ustvarila opazno premoženje, med drugim sodeluje v različnih komercialnih projektih, na primer z MTV in podjetjem Nike. Tudi kot avtorica se ne more pritoževati, saj so njene knjige trenutno med najbolj prodajanimi na Amazonu.
 
 

oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)