Zlata pravila vsake ljubezenske zveze

Čeprav je vsak ljubezenski odnos zgodba zase, vendarle obstajajo pravila, ki veljajo za čisto vsako intimno zvezo.

1.7.2021 ob 5:05 | Foto: Jacob Wackerhausen/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zlata pravila vsake ljubezenske zveze

V zdravi in stabilni zvezi učinkoviteje premagujemo stres in tesnobo, saj nam zagotavlja občutek varnosti ter na splošno pozitivno vpliva na kvaliteto življenja. A dejstvo je, da se takšen odnos ne zgodi sam od sebe in da je v razmerju v prid uspeha treba upoštevati določena pravila, ki veljajo za vsako intimno razmerje.

Katera k temu pripomorejo, razkriva portal Pink Villa.

Komunicirajta

Zagotovo ste že neštetokrat slišali, da je ključ do zdrave in uspešne zveze dobra komunikacija. S partnerjem bi morala vsak dan govoriti o težavah, stiskah, negotovostih ter tudi o zadevah, ki v vaju zbujajo prijetne občutke, se poslušati ter seveda upoštevati tisto, kar nekdo nekomu zaupa.

Spoštujta različna mnenja

Se zgodi, da se v določeni zadevi ne strinjata. To ne pomeni nujno, da ima nekdo prav ter da se druga stran moti, pomeni pa, da se vajini mnenji razlikujeta. S tem ni nič narobe. Če znata sprejemati različna mnenja, jih spoštovati ter tudi razumeti in upoštevati.

Zagotovita si osebnostni prostor

Tako, kot je pomemben čas, ki ga preživita skupaj, je pomemben čas, ki si ga vzameta vsak zase, za svoje hobije ter dejavnosti. Kajti dejstvo je, da kljub temu, da sta v razmerju, ostajata dve neodvisni in samostojni osebi.

Zabavajta se

Nikoli ne pozabita na svetlo plat življenja, torej na zabavo. Prepuščajta se aktivnostim, ki so vama v veselje, življenje bo zabavnejše ter bolj sproščeno, iskrica pa dlje ostala živa. In ne pozabita, skozi oči humorja so tudi težave lažje premagljive.

Bodita iskrena

In še zadnja, čeprav zelo pomembna postavka: iskrenost je nepogrešljiva sestavina zveze. Ne glede na to, kako neprijetna je morda resnica, vedno je boljša izbira kot laž in prikrivanje.

Preberite še: Teh osem gest se moški nikoli ne naveličajo

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Kaj bi morali za lepo zvezo početi drugače


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)