Ženske razkrivajo: To so naše nabolj vroče točke

Ženske so same povedale, dotikanje katerih delov telesa jih najbolj zagreje.

29.4.2018 ob 4:50

zenska_zadovoljna_seks_micna.jpg

Užitki  v spolnosti so pogojeni z različnimi dejavniki. Večinoma so ti dokaj individualni ter se razlikujejo tudi od dneva do dneva. Kljub temu pa vendarle obstajajo smernice, ki so skupne vsaj večini. Te je izluščila ameriška raziskava, ki je vključevala 5117 sodelujočih, tako moških kot žensk, starih od 18 do 34 let. Glede na njihove odgovore pri ženskah obstaja pet najmočnejših erogenih točk. Pa začnimo na koncu lestvice.

Trebuh. Ta se je znašel na zadnjem mestu, saj ga je kot močno erogeno točko navedlo le štiri odstotkov žensk. A kdo ve, med temi, ki jim odgovarja razvajanje trebuha, je morda prav vaša. Zato nikar ne pozabite nanj.

shutterstock_99573800.jpg

Hrbet. Znana erogena cona, ki pa prav tako ni dobila veliko glasov. Hrbet je kot vročo točko navedlo komaj šest odstotkov žensk.

Vrat. Ena najmočnejših erogenih točk. Pred, med in po seksu. Kar 28 odstotkov žensk bi rade videle, da bi bil njihov vrat deležen največje pozornosti.

shutterstock_121996477.jpg

Zadnjica. Z zadnjico številke naraščajo. 15 odstotkov v poizvedbi sodelujočih pripadnic nežnejšega spola je navedlo, da jih dotikanje tega dela telesa najbolj vzburja.

Dojke. Nesporne zmagovalke te raziskave so dojke oziroma bradavice. 34 odstotkov žensk je namreč povedalo, da jim njihovo razvajanje prinaša največ užitka. 

KAJ PA MOŠKI?

Če se osredotočimo na zgoraj nanizane dele telesa, so rezultati sledeči: 19 odstotkov jih je kot najmočnejšo erogeno točko navedlo vrat, enak odstotek zadnjico, za prsi je glasovalo 12 odstotkov moških in za trebuh 11.

Najmanj pozornosti v moškem svetu pa so bile deležne noge. Da jih njihova stimulacija vzburja, je navedlo le osem odstotkov pripadnikov močnejšega spola.

PREBERITE ŠE // STAROST, KO SI ŽENSKE LAHKO OBETAJO NAJBOLJŠI SEKS

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock, Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)