Zumbalicious Crew: Energetske bombice, ki jih je opazila celo Shakira

Tri profesionalne plesalke so združile svoje moči in preko spleta z zumbo širijo pozitivno energijo.

30.1.2021 ob 5:50 | Foto: Lea Kovačič

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Zumbalicious Crew: Energetske bombice, ki jih je opazila celo Shakira

Ples, gibanje in zabava. S temi besedami bi lahko opisali »zumbastično« gibanje, ki ga širijo tri energične punce. Anita, Marjeta in Lara so postale prave ambasadorke te zabavane vadbe, ki v latino ritmih že nekaj let osvaja svet. Koronakriza jih ni pahnila v obup, ampak so svoje vadbe prestavile na splet in svojo pozitivno energijo zaenkrat širijo prek spletnih vadb. S svojo plesno navihanostjo pa so navdušile celo zvezdnico Shakiro.

Za začetek se prosim na kratko predstavite. Kako so se vaše športno-plesne poti križale?

Smo Anita, Marjeta in Lara, licencirane zumba inštruktorice in organizatorke športnih dogodkov. Z zumbo navdušujemo že desetletje. Naše sodelovanje se je začelo precej spontano in niti približno nismo vedele, da nas bo odneslo tako daleč. Kljub temu, da sodelujemo že več kot sedem let, se je naša blagovna znamka Zumbalicious Crew razvila ne dolgo nazaj, natančneje v času prvega vala epidemije. Moramo priznati, da smo zelo vesele, da nam je epidemija dala “brco v rit” in smo naredile korak naprej. Naše poslanstvo je nuditi najboljše koreografije, energijo, motivacijo in predvsem strast - tako do plesa, kot življenja na splošno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zumbalicious Crew (@zumbalicious_crew)

Spletne vadbe so dandanes zelo popularne. Kaj je tisto, kar vas loči od ostalih?

Res je, spletne vadbe so v zadnjem obdobju doživele velik bum. Naš namen ni bil oblikovati poseben spletni tečaj, temveč ohranjati stik z vadečimi in jim tudi v času epidemije nuditi vadbo in skrbeti za njihovo psihofizično kondicijo. 

Zumbalicious Crew se loči od ostalih zaradi visoke kvalitete plesa, saj smo vse tri profesionalne plesalke. Na svojih treningih predamo ogromno nore energije, pozitivnih vibracij in kar trojno dozo adrenalina. Zumbanje z nami je resnično neponovljiva izkušnja! 

Kako bi zumbo predstavile nekomu, ki je še ne pozna? Za koga je primerna? Je to bolj ženska vadba ali se pri vas najde tudi kakšen predstavnik moškega spola?

Zumba je energična in zabavna plesna-fitnes vadba, ki združuje različne latino ritme, kot so salsa, merengue, cumbia, bachata in reggaeton. Je kardio vadba, primerna za vse ljudi, ne glede na starost, spol in plesno predznanje. V Sloveniji so moški še vedno precej zadržani glede zumbe in jih le redko kdaj zasledimo na naših treningih. Obstaja nekaj izjem, a so res redki. Prizadevamo si, da bi se tudi moška populacija malo bolj opogumila.

 Prizadevamo si, da bi se tudi moška populacija malo bolj opogumila.

Vedno se potrudite, da ste tudi stilsko usklajene. Katera skrbi za vašo zunanjo podobo?

Res je, estetika nam je zelo pomembna. Lepše je videti team, ki nosi enak outfit, zato se pri svojih dogodkih resnično potrudimo, da smo enako oblečene in imamo enake pričeske. Za pričeske poskrbi naša osebna frizerka Maša Turk, za ostale detajle videza pa poskrbimo kar same. Imamo zelo podoben stil in se pri usklajevanju podobe zelo hitro dogovorimo. 

Njihova usklajenost zunanjega videza ni naključje.

Kako je ohranjati nivo energije pri vadbi preko spleta? Kaj vam je pri spletnih prenosih predstavlja največji izziv?

Moramo priznati, da vadba preko spleta še zdaleč ni enaka vadbi v živo. Ključ je v energiji, saj jo na uri v živo kot inštruktor predajaš, a jo hkrati sprejemaš od svojih vadečih! Pri prenosu preko spleta tega žal ni, saj vadečih med vadbo ne vidimo. Srečo imamo, da smo tri inštruktorice, ki vodimo virtualno uro skupaj in tako druga drugi damo energijo in zagon za super opravljen trening. 

Poleg energije, ki je zelo pomemben element dobrega treninga, pa se pri prenosih preko spleta srečamo z drugimi morebitnimi težavami, kot so dobra internetna povezava, zagotovitev primernega prostora za vadbo, uvidevnost drugih družinskih članov med vadbo in podobni izzivi. 

Pred kratkim je vaš posnetek delila tudi svetovno znana zvezdnica, pevka Shakira. Kako je prišlo do tega?

Tega dogodka se z največjim veseljem spominjamo, saj smo bile popolnoma presenečene in obenem neizmerno počaščene. Spremljamo trende in tako smo na Instagramu zasledile izziv oziroma “challenge” kot mu pravimo. Gre za izsek glasbenega video spota oziroma delčka koreografije, kjer je fokus na tem da poskusiš stopiti v čevlje velikih zvezdnikov in jih oponašati. Priznamo, da je bil to za nas velik izziv, saj smo morale koreografijo kar dobro proučiti in doreči celotno sceno. Pri samem snemanju smo se izredno zabavale in na koncu je bil naš trud primerno nagrajen. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zumbalicious Crew (@zumbalicious_crew)

Ste tudi sicer navdušene športnice? S čim se še ukvarjate poleg zumbe?

Vse tri smo bivše profesionalne plesalke in šport je enostavno del nas. Marjeta in Lara obiskujeta treninge gimnastike ter salse, Anita pa je trenutno zagreta jogistka. Vse tri uživamo v treningih z lastno težo, pohodih, plavanju, kolesarjenju, smučanju, bordanju in drugih oblikah aktivnega življenja. 

Vam ples pomaga čez stresne trenutke v življenju? Vemo, da vsaka športna dejavnost pozitivno vpliva na človeško razpoloženje. Bi lahko rekle, da ste srečne ko plešete oz. da ste po uri zumbe boljše volje?

To drži kot pribito. Če smo čisto iskrene pridejo dnevi, ko je tudi naša energija zaradi vseh obveznosti, nekoliko na dnu ampak vedno pravimo, da je Zumba naša terapija. Ples je res velik ventil, kjer se ljudje z lahkoto “spucamo” in hkrati napolnimo z dobro energijo. Vzajemna energija je tako močna, da takrat pozabiš vse skrbi, težave, preženeš slabo voljo in enostavno se po treningu počutiš bolj srečno. 

Ste mogoče tudi svoje partnerje navdušile nad zumbo ali raje ostajajo v vlogi opazovalcev?

Naši partnerji radi zamigajo z bokci, vendar v varnem zavetju doma. Zato pa toliko raje z nami zaplešejo naši otroci, ki so z Zumbo praktično zrasli. Lahko pa pohvalimo naše fante, ki so naša velika opora in pomoč pri vseh projektih, ki si jih zastavimo. 

Kakšni so vaši načrti za prihodnost? Verjetno komaj čakate, da se vrnete v športne dvorane.

Epidemija nam je dala novo priložnost in zato smo stopile še korak naprej. Kmalu bo aktivna naša nova spletna stran. Ponujale bomo virtualne treninge, posnetke za stalno uporabo, objavljale vse svoje dogodke, obetajo pa se tudi druge novosti, ki so zaenkrat še skrivnost. Seveda pa komaj čakamo trenutek, ko bodo športne dvorane na široko odprle svoja vrata in se bodo “normalni” treningi vrnili. Kaj kmalu pa bo tu poletje, ko se naše ure preselijo na prosto v Medvode, kjer se nam vsakič znova priključi še kakšen nov zumba navdušenec. 

 Zumba je primerna za vse ljudi. Edini dejavnik, ki šteje je želja po plesu, latino ritmu, nori zabavi in sproščeni družbi.

Kaj svetujete tistim, ki se spogledujejo z vašimi vadbami pa jim je nekoliko nerodno ali pa ne vejo, če je to res vadba, ki je primerna za njih?

Vsem, ki jim zumba diši, bi svetovale, da definitivno poskusijo. Nikoli naj se ne omejijo z mislijo, da nekaj ni za njih! Zumba je primerna za vse ljudi. Edini dejavnik, ki šteje je želja po plesu, latino ritmu, nori zabavi in sproščeni družbi. Zelo bomo vesele, če se obrnete na nas in nas poiščete na socialnih omrežjih ter se pridružite naši veliki zumba družini. 

Priporočamo tudi: Jagoda Batagelj (Zvezde plešejo) z možem posnela video, da te kap!

Morda vas zanima tudi: Slovenska pevka, ki je posodila glas junakinji Ledenega kraljestva


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)