Slovenski plesalec o tremi največjih svetovnih zvezdnikov

Sam bolj kot tremo občuti adrenalin.

17.12.2016 ob 6:20

marko1.jpg

Slovenski plesalec Marko Stamenković v tujini niza uspeh za uspehom. Po sodelovanju z Meghan Trainor, Jessy J, Robinom Thickejem, Alesho Dixon in nastopu v finalu britanskega talenta, je nastopil tudi na letošnji podelitvi nagrad EMA MTV, ki so v začetku novembra potekale v Rotterdamu. Nastopil je v točki z Afrojackom, Ty Dollom Signom in Faisom, za Mično pa je razkril, kako so potekale priprave na nastop in kakšni so zvezdniki v zaodrju. 

Koreografi in plesalci iz vsega sveta

»Za ta nastop je potekala avdicija v Amsterdamu in Londonu. Zadnjih nekaj let je običaj tak, da avdicije za plesalce izvedejo v mestu, kjer se European Music Awards odvijajo, letos pa so se odločili, da jo izvedejo v Amsterdamu in v Londonu,« je potek izbora opisal Stamenković.

»V Rotterdam smo odleteli teden pred nastopom, saj so koreografi prišli iz Amerike, plesalci pa so z različnih koncev Evrope. Koreografijo se je bilo potrebno naučiti, jo natrenirati in postaviti na oder,« je dejal in dodal, da mu je sodelovanje z zvezdniki svetovnega kova zabavno, zanimivo in vsakič nekoliko drugačno. Iz vsakega sodelovanja tako skuša potegniti največ in se naučiti kaj novega.

Želijo si sproščenega okolja

»Predvsem na vajah pred nastopom začutiš, da so konec koncev to le navadni judje, kot mi in moraš biti samo sproščen v njihovi družbi, saj tudi oni potrebujejo okolje, kjer se počutijo dobro in sproščeno, da ustvarjajo,« je nadaljeval.

Marko je še razkril, da imajo na dan nastopa z glavnimi akterji ločene garderobe, vendar so z njimi ves čas v kontaktu. »Sam ne občutim, da bi imeli nastopajoči tremo, saj so vsega skupaj že dobro vajeni. Mogoče je bolj občuten pozitivni adrenalin, ko greš na oder. No, vsaj tako je pri plesalcih.«

Avtor: P. Pa.
Foto: osebni arhiv Marka Stamenkovića


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)