Zakaj bi moral vaš dragi spati na kavču (z vami v postelji pa kuža)

Najnovejša raziskava je prišla do zanimivih zaključkov: znanstveniki so dokazali, da ženske bolje spijo ob kosmatih prijateljeljih kot ob človeku.

10.12.2018 ob 10:20

zenska_spanje_postelja_kuza_micna.jpg

Zbudili ste se povsem spočiti in naspani. Bolj sveži kot običajno. Kdo pa je spal z vami? Vaš partner?  Ne, vaš zlati prinašalec. V resnici vas občutek, da ste ob njem spali bolje, kot spite ob svojem dragem, ne vara. Kajti najnovejša študija strokovnjakov s kolidža Canisius je dokazala prav to: ženske bolje spijo, kadar ob njih počivajo kosmati prijatelji, kot kadar postelji delijo z drugim človeškim bitjem. 

V namen svojega dela so znanstveniki anketirali 962 žensk. Glede na odgovore so jih razdelili v tri skupine: 55 odstotkov vprašanih je povedalo, da najbolje spijo, kadar jim družbo v postelji dela vsaj en kuža, 31 odstotkov, kadar spijo z vsaj eno mačko, ostale pa, kadar se lahko ponoči stisnejo k parterju.

Po analizi ženske percepcije spanja in kvalitete nočnega počitka so strokovnjaki zaključili, da mačke in ljudje znatneje motijo spanec tistega, ki počiva ob njih, psi pa spijo najbolj mirno in zato v manjši meri vplivajo na spanje tistega, ki počiva ob njih.

Zakaj? Na to vprašanje strokovnjaki še nimajo odgovora in da bi odkrili natančne razloge, bodo potrebne še nadaljnje raziskave. Do takrat pa: dragi na kavč in kuža v posteljo.

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu Pure Wow
Foto: Thinkstock

Preberite še: Poklici, kjer se službene zabave najpogosteje končajo s seksom ali pa 40 stvari, ki bi jih do 40. leta potrebuje vsaka ženska

Priporočamo tudi: Katarina Benček iskreno o selitvi iz Slovenije: "Dušilo me je ob misli, da tako nadaljujem svoje življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)