Za zdrave prsi: v modrček skuto ali krompir

Mnogokrat se lahko mastitisa rešimo povsem naravno in brez antibiotika.

12.1.2017 ob 6:15

shutterstock_246869272.jpg

Se še spomnite, pred časom smo pisali o tem, da si ženske za modrček dajejo zeljne liste? A to ni edina hrana, ki si jo nekatere tlačijo za spodnje perilo, da bi preprečile bolečine, ki se lahko pojavijo ob dojenju ali ob mastitisu.

Prva pomoč iz kuhinje

Podoben učinek kot zelje, naj bi imela tudi skuta, ki jo na prsi pritrdimo kar z živilsko folijo, ki jo imate skoraj zagotovo v svoji kuhinji.

--> PREBERITE ŠE: Bizaren trend, ki pa pomaga: Zelje na dojkah

shutterstock_278455472.jpg

Svetovalka za dojenje Alenka Benedik  pa dodaja, da imata podoben učinek kot zelje in skuta tudi krompir in glina iz katerih si lahko naredite oblogo. »Vedno poslušajte svoje telo! Če vam toplota ali hlad ne odgovarjata, potem si tega ne delajte,« opozaraja in dodaja, da telo z mastitisom sporoča, da ste preobremenjeni.

Nežno in z občutkom

Pri zdravljenju mastitisa lahko pomaga tudi masaža, ki pa naj bo nežna. Benedikova svetuje nežno tapkanje z zunanjega dela proti bradavici. Črpanje mleka priporoča le do te mere, da popusti napetost.

Benedikova še pravi, da se je po 24 urnem domačem zdravljenju v primeru, da se simptomi poslabšajo ali ni izboljšanja, potrebno odpraviti do zdravnika.

Avtor: P. Pa.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)