Trik z banano za vse, ki ne morete spati (ali spite slabo)

Do boljšega in kvalitetnega spanca lahko pomaga tudi banana.

4.3.2022 ob 10:02 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Trik z banano za vse, ki ne morete spati (ali spite slabo)

Kvaliteten nočni počitek je nepogrešljiv za zdravje, dobro počutje, koncentracijo in storilnost. Zato je dobrodošel vsak nasvet, ki pripomore do boljšega spanca. En od njih je na moč preprost in v ospredje postavlja banano.

Zakaj je dobra

Lahka večerja, zaužita vsaj dve uri pred spanjem, ki ni pretežka za želodec, je pomemben dnevnik obrok. Za kvaliteten nočni počitek pa si po njej, približno pol ure pred spanjem privoščite eno banano.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je ta odličen izvor kalija in magnezija, oba minerala pripomoreta k sproščanju mišic. Hkrati zaradi svoje sestave banana spodbuja nastajanje za spanec ključnih hormonov, pod vplivom katerih se možgani pomirijo, kar je še en pogoj za dober spanec.

Nasvet je dobrodošel tudi za starše:

"Ta trik mi je spremenil življenje," je na družabnem omrežju Tik Tok, kjer je zaokrožil, zapisala ena od mamic, ki ga je poskusila na svojemu malčku:

"Moj otrok je bil vse od rojstva pri spanju obupen. Potem sem poskusila trik z banano. Vsak večer poje eno in od tedaj spi celo noč."

Še druge tehnike

To sicer ni edini priljubljen trik za spanec, ki ga ponuja TikTok.

Nekateri uporabniki predlagajo spanje v nogavicah, saj topla stopala doprinesejo k sproščanju in vzpostavljanju spanju primerne temperature telesa. Da ljudje, ki spijo v nogavicah, spijo bolje, je dokazala tudi študija znanstvenikov z univerze v Seulu.

Drugi  nasvet, ki pomaga do boljšega spanca je masiranje področji za ušesi. Masaža tega predela s krožnimi gibi pomiri živčni sistem.

Tako kot tudi trik z dihanjem: vdihnite skozi nos in pri tem štejte do tri. Zadržite sapo in štejte do štiri nato pa med izdihom štejte do pet. Tehniko, imenovano 3-4-5 pred spanjem ponovite štirikrat in spanec bo lažje dosegljiv.

Povzeto po portali Miss7

Preberite še: Kam s prezrelimi bananami ali suhim kruhom? 6 briljantnih idej za uporabo ostankov hrane

Morda vas zanima tudi: Zakaj bi morali vsak dan pojesti vsaj eno banano


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)