Trije učinki grenivke na kilograme

Dolgo ohrani občutek sitosti, uravnava krvni sladkor, apetit pa zmanjšuje že njen vonj.

29.4.2015 ob 8:00

shutterstock_185459762.jpg

Grenivka je s svojimi sestavinami pravi balzam za telo. Vsebuje veliko vitamina A in C ter kalcija, fosforja in kalija, zato varuje pred okužbami z virusi gripe in prehlada, čisti črevesje, vlaži telo, osvežuje, pomaga pri težavah z venami in pospešuje metabolizem. Dovolj razlogov torej, da bi morala biti kar najpogosteje na jedilniku. Poglejte si tri, zakaj jesti grenivko tudi, kadar se borimo z odvečnimi kilogrami.

Za dolgo nasiti

Grenivka je prepolna vlaknin in zato za dolgo nasiti ter blaži potrebo po nezdravih prigrizkih. Če želite shujšati, vsak dan pojejte pol grenivke. Vsebuje le 50 kalorij in kar dva grama vlaknin. Z njeno pomočjo boste hitreje izgubili kilograme, zlasti če boste z njo oplemenitili zajtrk.

Uravnava sladkor v krvi

V tem sadežu so prisotne sestavine, ki lahko znižajo raven inzulina v krvi. Manjša količina inzulina organizmu omogoča, da hrano pretvarja v energijo in je ne skladišči v obliki maščobnih oblog.

Njen vonj zmanjšuje apetit

Učinkovit pomočnik pri hujšanju je že zgolj grenivkin vonj. Ta namreč zmanjšuje apetit, saj deluje na encime v jetrih, ki uravnavajo željo po hrani. Dober razlog, da kopalnico napolnite s kozmetičnimi proizvodi z vonjem po tem osvežujočem sadežu.

Vendar pozor!

Uživanje grenivke ni priporočljivo za vse. Ljudje, ki so primorani jemati zdravila za zniževanje krvnega tlaka, antidepresive, zdravila za zdravljenje raka, za srce ali antibiotike, bi se ji morali odpovedati. Uživanje soka grenivke ali celega sadeža v kombinaciji z omenjenimi zdravili lahko izzove neljube stranske učinke.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)