Razlogi, zakaj se zbuditi uro prej

Če hočete izboljšati svoje življenje, bo že majhna sprememba naredila veliko.

30.11.2015 ob 7:30

shutterstock_83814973.jpg

Bolj zdravo življenje se začne v postelji. Če se boste spat odpravili uro prej in vstali uro prej, boste veliko naredili zase in za boljše počutje. Poleg tega boste končno dobili občutek, da ima dan dovolj ur. In kaj vse lahko opravite v dodatni jutranji uri?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Jutranja telovadba

S telovadbo pred zajtrkom si boste nabrali dodatno energijo za čez dan in pospešili metabolizem. Nekatere raziskave so celo pokazale, da ljudje, ki vadijo pred zajtrkom, hitreje pokurijo kalorije in s tem hitreje shujšajo. Poleg tega je to lahko rešitev za ljudi, ko po službi preprosto nimajo časa za telovadbo.

Spanje pred polnočjo

Splošno znano je, da je spanec pred polnočjo najboljši, zato se odpravite v posteljo čim prej. Najboljši čas je okrog 22. ure, kar pomeni, da bo spanje do 5. ali 6. ure zjutraj povsem dovolj. Dokazano je, da je spanec takrat najboljši in vam zagotovi največ energije.

shutterstock_247427473.jpg

Priprava zdravega kosila

Ker boste vstali dovolj zgodaj, imate dovolj časa za pripravo zdrave malice ali kosila za v službo. Pomanjkanje časa za pripravo zdravih obrokov je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj mnogi ne znajo in ne zmorejo shujšati ali se držati diete. Priprava solate ali domačega sendviča vam ne bo vzela preveč časa.

Pravi in hranilen zajtrk

Ker je zajtrk prvi obrok dneva, pred tem pa kar osem ur niste jedli ničesar, je prav, da si zanj vzamete čas in ga pojeste v miru. Poleg tega mora biti tudi zdrav in hranilen. Zakaj ne bi izkoristili edinega obroka v dnevu, ko lahko jeste brez slabe vesti? Zajtrk na poti ni nikoli dobra rešitev, prav tako se izogibajte zajtrkom v pekarnah na poti, saj boste s tem zaužili več sladkorja, kot ste nameravali. Raje si specite jajca in pripravite opečenec ali pa kosmiče s sadjem ter čaj ali kavo.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)