Priprave na jesen: zakaj je september najboljši čas za hujšanje

Septembra so pogoji za spopadanje z viškom kilogramov naravnost idealni.

30.8.2022 ob 1:18 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Priprave na jesen: zakaj je september najboljši čas za hujšanje

Če menite, da je s poletjem minila priložnost za bitko s kilogrami ali na veliko odločitev nameravate čakati do novega leta ter imate nešteto izgovorov, zakaj ne začeti sedaj, prenehajte odlašati. Kajti več raziskav je pokazalo, da je september najboljši čas za hujšanje.

Zakaj ravno september?

Po navedbah aplikacije za hujšanje Lose It, je to idealni letni čas za izgubo kilogramov.

Kajti glede na podatke in izkušnje uporabnikov, največ teh izpuhti v začetku leta (po zaslugi še aktualnih novoletnih zaobljub) drugi najučinkovitejši čas pa je, glede na količino izgubljenih kilogramov, september, ki je nekje vmes med sproščenim poletjem in prihajočimi se jesenskimi ter zimskimi prazniki.

Jesen namreč v primerjavi s poletjem in zimo prinaša veliko prednosti: vreme je prijetno in znosno, kar omogoča vadbo na prostem, telovadnice in fitnes centri še niso prenapolnjeni, kar omogoča vadbo v zaprtih prostorih, narava pa ponuja številne dobrote, ki so idealne za sestavljanje vitki postavi prijaznih jedilnikov.

Kako začeti?

Najprej izkoristite sezono svežega sadja in zelenjave, pripravljate obroke iz svežih sestavin, uživajte jih doma ali si iz bučk, jajčevcev, rdeče pese, sladkega krompirja, kolerabe, repe, buč, zelja ter sadja pripravljate službene malice in se izogibajte obrokom v restavracijah.

Razmigajte se

Z vadbo je težko začeti, a ko zadeve stečejo in postane del rutine, je vse lažje.

Zato si omislite vadbeni razpored in se ga dosledno držite, izkoristite prijetna jutra, tople dneve in hladne večere, hodite peš ali se vozite s kolesom, tecite sami ali v družbi, v deževnih dneh pa je dovolj priložnosti za vadbo doma ali v telovadnici.

Po opravkih, če je le mogoče, hodite peš, nagradite se z opremo za vadbo za boljšo motivacijo.

Odločitev je vaša

September in začetek jeseni ponujata veliko možnosti, na vas pa je, kako jih boste izkoristili. A vsaka odločitev v prid zdrave prehrane in večje količine gibanja je dobrodošla in glede na vse prej omenjeno, lažja kot v drugih delih leta.

Vse, kar morate storiti, je začeti.

Povzeto po portalu Miss zdrava

Preberite še: Otroci, rojeni v septembru, odstopajo od svojih vrstnikov. Preberite, zakaj

Morda vas zanima tudi: Nisem oboževalka septembra #kolumna


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)