Preprosti nasveti za zdravo življenje

Začnite že danes.

26.7.2017 ob 9:05

sreca_b-o-quan-nguy-n-4637.jpg

Naše razpoloženje je v veliki meri odvisno od tega, kako skrbimo za svoje telo. Tukaj ni govora samo o zdravi prehrani, vendar tudi o razmišljanju in načinu življenja nasploh.

Meditacija

Dobra stvar meditacije je, da jo lahko počne vsaka izmed nas, kjerkoli in kadarkoli. Zaprite oči, poskušajte misliti na nič in prisluhnite zvoku narave. Sprva vam seveda ne bo takoj uspelo. Vendar vaja dela mojstra.

PREBERITE še // Izjemna moč meditacije

yoga_lena-bell-68564.jpg

Tek

Najboljši način za sproščanje stresa je zagotovo tek. Še pred dvajsetimi leti je bilo možno v parku opaziti le nekaj zagretih tekačev in tekačic. Danes pa njegova priljubljenost raste iz dneva v dan. Po pretečenih kilometrih se boste počutile veliko bolje. Zadovoljne in nasmejane, ker ste naredile nekaj dobrega za svoje telo.

PREBERITE še // Štiri različne intezitetne vadbe za različne tekače

tek_filip-mroz-272164.jpg

Branje

Branje knjig, predvsem veselih, pozitivnih in navdihujočih, vam bo dalo vedeti, da lahko uspe tudi vam. Če se ne počutite dobro v svojem telesu, hitro skočite v bližjo knjižnico ali knjigarno in si izberite knjigo, ki kar žari od pozitivne energije. Berite pozitivne misli ali pesmi in s tem boste tudi ve, začele razmišljati bolj pozitivno in veselo.

PREBERITE še // Mičnini predlogi za počitniško branje

knjiga_prasanna-kumar-223903.jpg

Veliko smeha

Smejte se, tudi če nimate ravno razloga zato. Spomnite se kakšne veselega ali nadvse smešnega dogodka. V vašem telesu se bo sprožil hormon sreče in nasmeh se bo kar pričaral na vašem obrazu.

PREBERITE še // Osem stvari, ki jih srečni počno vsak dan

par_tanja-heffner-318075.jpg

Druženje

Bodite obkroženi z veselimi in dobrimi ljudjmi, ki vas nasmejijo in dajo vedeti, da ste edinstveni in lepi, takšni kot ste. Kot je zapisala ameriška književnica Agnes Repplier: »Ne moremo resnično ljubiti nekoga, s komer se nikoli ne smejimo.«

PREBERITE še // Prijatelji na zdravje bolj vplivajo kot družina

nasmeh_ben-white-131245.jpg

Jejte sezonsko in lokalno

Sami se premalo zavedamo, kako je naše počutje odvisno od prehrane. Skušajte jesti, čim bolj sezonsko in lokalno. Poskrbite za veliko dozo vitaminov in predvsem pijte veliko vode. Vaše telo, vam bo hvaležno.

PREBERITE še // 15 živil, ki jih imajo prehranski strokovnjaki ves čas v hladilniku

hrana_brooke-lark-296282.jpg

Članek je pripravila Neža Jamnik, dijakinja, ki si v prihodnosti želi čim več pisati ter ustvarjati vsebine in bo svoje poletne počitnice izkoristila tudi tako, da bo prve izkušnje nabirala na Mični. Neža sicer piše blog Avoneesha.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)