2.7.2017 ob 5:00
Tereza je te dni predstavila novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, mi pa smo že preizkusili šopek jedi po njeni recepturi. Sveže natisnjene knjige iz druge sezone so že v prodaji, enega od receptov iz prve izdaje pa vam bo prišepnila kar Mična.
***Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom***
Sestavine:
Priprava: Vse sestavine v multipraktiku zblendajte do gladkega. Pustite v hladilniku 15 minut in servirajte.
Sestavine:
Priprava: V multipraktiku zmiksajte vse sestavine.
Sestavine:
Priprava: Rdečo peso 60 minut pecite na 200 stopinj Celzija. Medtem v vodi do mehkega skuhajte olupljen krompir. Pustite, da se pesa in krompir ohladita. V blenderju zmiksajte peso do gladkega. Pretlačite krompir in dodajte pire pese. Dodajte moko in z rokami gnetite dokler ne dobite mase. Na pomokani površini razvaljajte v dolge svaljke. Razrežite v njoke in oblikujte poljubne vzorce. Zavrite osoljeno vodo in njoke v njej kuhajte okoli 3 minute, dokler ne priplavajo na vrh. Servirajte s pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasite z mikrozelenjem.
Kaj nam je zakuhala na predstavitvi knjige vam razkrijemo jutri, v ponedeljek, intervju o njenih kuharskih podvigih in selitvi na Novo Zelandijo pa najdete s klikom TU.
Avtor: Maja Fister
Foto: Matic Kremžar
oddajte komentar