Preizkusite rožnate njoke iz kuharske knjige Zdravo, Tereza!

Tereza Poljanič je eno tistih deklet, ki svet vidijo v mavričnih barvah, zato so takšni tudi njeni krožniki. Nas so navdušili njeni pisani njoki. Imamo recept!

2.7.2017 ob 5:00

7-min.jpg

Tereza je te dni predstavila novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, mi pa smo že preizkusili šopek jedi po njeni recepturi. Sveže natisnjene knjige iz druge sezone so že v prodaji, enega od receptov iz prve izdaje pa vam bo prišepnila kar Mična.

DSC_6830-min.jpg

***Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom*** 

  1. POLETNI PESTO

Sestavine:

  • pest sveže bazilike
  • 1 skodelica kodrolistnatega ohrovta
  • 1/3 skodelice popečenih bučnih semen
  • sol in poper
  • 1⁄2 skodelice olivnega olja
  • 1/3 skodelice neaktiviranih kvasnih kosmičev ali parmezana
  • 1 strok česna
  • 2 jedilni žlici limoninega soka ali jabolčnega kisa


Priprava: Vse sestavine v multipraktiku zblendajte do gladkega. Pustite v hladilniku 15 minut in servirajte.

10-min.jpg
  1. VEGANSKI PARMEZAN

Sestavine:

  • 3/4 skodelice (90 g) indijskih oreščkov
  • 3 jušne žlice (9 g) neaktiviranih kvasnih kosmičev
  • 3/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke česna v prahu

Priprava: V multipraktiku zmiksajte vse sestavine.

  1. PESINI NJOKI

Sestavine:

  • 200 g rdeče pese
  • 400 g krompirja
  • 200 g pirine moke
  • 1/2 čajne žličke soli

Priprava: Rdečo peso 60 minut pecite na 200 stopinj Celzija. Medtem v vodi do mehkega skuhajte olupljen krompir. Pustite, da se pesa in krompir ohladita. V blenderju zmiksajte peso do gladkega. Pretlačite krompir in dodajte pire pese. Dodajte moko in z rokami gnetite dokler ne dobite mase. Na pomokani površini razvaljajte v dolge svaljke. Razrežite v njoke in oblikujte poljubne vzorce. Zavrite osoljeno vodo in njoke v njej kuhajte okoli 3 minute, dokler ne priplavajo na vrh. Servirajte s pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasite z mikrozelenjem. 

Kaj nam je zakuhala na predstavitvi knjige vam razkrijemo jutri, v ponedeljek, intervju o njenih kuharskih podvigih in selitvi na Novo Zelandijo pa najdete s klikom TU.

Avtor: Maja Fister

Foto: Matic Kremžar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)