Foto: Kaj nam je zakuhala Tereza Poljanič in kakšna je njena nova knjiga

Dočakali smo drugo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza!, ki nas bo popeljala na zdravo in okusno gastronomsko potovanje. Tereza nam jo je predstavila tako, kot zna najbolje – s hrano!

3.7.2017 ob 6:50

1-min.jpg

Le nekaj dni po tem, ko je z Mično na kavi kramljala o svoji kulinarični poti, je Tereza Poljanič izdala že drugo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza! V njej najdete enostavne in okusne jedi za vitalen način življenja in kuharske recepte, ki jih je predstavila v drugi sezoni svoje istoimenske kuharske oddaje.

Še sveže natisnjene strani smo v Terezini družbi med prvimi prelistali novinarji in blogerji, jedi, ki jih opisuje v knjigi, pa smo lahko tudi poskusili. V ljubljanski restavraciji Romansa so nas chefi Maxima pogostili s popolnoma vegetarijanskim menijem, ki so ga ustvarili po Terezinih navodilih in filozofiji. In čeprav med nami niso prevladovali vegetarijanci ali vegani, smo ob koncu večera sklenili, da že dolgo nismo jedli tako imenitne večerje.

Oddajo Zdravo, Tereza! soustvarjata tudi Terezin partner, Žiga Zupančič, producent oddaje (levo) in Matic Prusnik (desno), ki prav tako živita na Novi Zelandiji, med obiskom pa je svoj del pri ustvarjanju prispevala tudi prijateljica Nika Klinec.

Tereza sicer prisega na lokalne in ekološke sestavine. Večer smo začeli s fermentiranim aperitivom kombucha, ki poleg osvežilnega okusa pripomore tudi k prebavnemu sistemu.

Pozdrav iz kuhinje je bil videti kot mini presna lazanja, predjed pa je vsebovala tradicionalen kisel kruh z okisano cvetačo in grahovim pirejem. Za glavno jed smo zmazali omamne pesine njoke s poletnim pestom in veganskim parmezanom (klik za recept!). Za veliki sladki finale je Tereza ostala zvesta tradiciji in pripravila marelične cmoke s paljenim testom, vegansko pehtranovo kremo ter orehove "drobtine", ki smo jih razglasili za nedvomne zmagovalce večera. Najboljši del? Recept zanje je v novi knjigi!

10-min.jpg

Iz vaše kuhinje bodo tako zadišale omamne zdrave rižote, športni prigrizki, barviti recepti za otroke in tudi slovenske jedi, narejene na Terezin način. Nova knjiga je na voljo v vseh knjigarnah Felix, Mladinski knjigi in na www.teresamisu.com.

Vse jedi, ki smo jih poskusili, so v njenih dveh knjigah, kjer najdemo serijo vznemirljivih receptov, Mična pa vam TUKAJ zaupa nekaj namigov, kako pripraviti pesine njoke s poletnim pestom in veganskim parmezanom, s katerimi je Tereza razvajala tudi nas.

3-min.jpg

V spodnji fotogaleriji lahko ujamete nekaj utrinkov druženja s Terezo in njenimi kuharskimi podvigi, pa tudi jedi, ki smo jih okušali.


Preberite še --> Intervju s Terezo: o ovirah in odprtih vratih, ki jih je prinesla selitev na drug konec sveta, o tem, koliko časa dejansko porabijo za snemanje 25-minutne kuharske oddaje in tem, da veganstvo ni nujno vedno zdravo.

Avtor: Maja Fister

Foto: Matic Kremžar


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)