Petra Parovel in insta realnost: V zasebna sporočila dobivam kritike

Osebna trenerka, vplivnica, podjetnica in mamica odkrito o tem, na kakšen odziv je naletela, ko je začela objavljati realne fotografije.

10.8.2020 ob 5:50

Slika avtorja - Pia Pangos Piše:

Pia Pangos

pia.pangos@delo.si

Petra Parovel in insta realnost: V zasebna sporočila dobivam kritike

Pri svojem delu se osebna trenerka Petra Parovel vsakodnevno srečuje z visoko postavljenimi lepotnimi ideali, ki pa so za večino nedosegljivi. Da je realnost drugačna od podob, ki smo jim priča na instagramu, je začela bolj poglobljeno razmišljati, ko je zanosila in na lastni koži izkusila, da ni vse tako, kot prikazujejo »fit insta nosečke«. 

»Do tega, da sem začela objavljati realne podobe in primerjave prej/potem, je prišlo povsem spontano. Ko si najstnik, je težko gledati neko realno sliko, takrat pač iščeš ideale. Ko sem zanosila in videla vse te »fit nosečke«, se je zgodil premik. Opazovala sem profile tistih, ki sem jim sledila do takrat in ugotovila, da imamo zdaj povsem drug način življenja in povsem spontano sem začela objavljati ne ravno obratno od njih, ampak bolj primerjavo in prikazovati, da ni vse tako bleščeče.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra P. (@petraparovel) on

»Instagram mi je naredil izredno trdo kožo.«

Pravi, da se njej osebno ni bilo težko izpostaviti na tak način, a je ob tem poudarila, da je bilo težje sprejeti vse, kar je sledilo po tem. »Težje je bilo sprejeti vse kritike. Instagram mi je naredil izredno trdo kožo,« je povedala in dodala, da kritike prejema predvsem v zasebna sporočila, na katera se običajno ne odziva več ali pa jim preprosto in na kratko odgovori, da imajo prav.

O tistih, ki objavljajo le popolnost, nima nobenega izrazitega mnenja, pravi, da lahko vsak objavlja kar želi. »Težava nastane, ko najstniki gledajo to na takšen način.« Sama sicer vseeno opaža, da ljudi zanima realnost, saj je takrat, ko je začela z objavljanjem takšnih vsebin tudi močno zrasla njena priljubljenost na instagramu, a to niso vsebine, ki bi jim sledile najstnice. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra P. (@petraparovel) on

Petrino mnenje o popolnih in zaobljenih zadnjicah

Na svojem profilu je Petra nedavno nasmejala svoje sledilce, ko je objavila svojo fotografijo v kopalkah in zapisala, da je očitno letos v modi, da se kopalke povlečejo do polovice hrbta. Na tak način je prikazala, kako lahko je zmanipulirati resničnost in se prikazati v popolnoma drugačni luči. Pove nam še, da je vse odvisno od položaja, nekaj pa pripomore tudi dobra osvetlitev.

Kako do popolne zadnjice? Težko. »S treningom jo lahko oblikuješ, ampak ženske si običajno želijo nemogoče – zadnjico brez maščobe, a kljub temu veliko in zaobljeno, ker se na zadnjici v večini nahaja točno maščoba, je to nerealno. Iščemo ideale, veliko zadnjico, ozek pas, vitke noge, to pa ne gre skupaj,« je povedala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Petra P. (@petraparovel) on

Ko k njej pridejo stranke s takšnimi željami, jim pojasni, da to preprosto ne gre tako. »Z delom se sicer skušamo približati temu, ampak do ideala je težko priti. Mnogo trenerjev pravi, da se lokalno ne da izgubljati, a se da pospešiti prekrvavitev v določenem predelu in s tem za nekaj odstotkov pospešiti izgubo maščobe na določenem predelu. Veliko pa je seveda tudi odvisno od genetike,« še doda za konec. 

Preberite še: Osebni trener o hoji in teku: Tisti, ki do zdaj niso tekli, naj raje hodijo

Morda vas zanima tudi: Osebni trener: Pred dieto se vprašajte, ali boste tako jedli vse življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)