8.3.2022 ob 12:44 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.
Le kdo ne mara dobrega in okusnega sendviča. Vseeno je, za kakšno priložnost ga pripravljate, dobro je poznati trike, s katerimi bo vsak dober sendvič še boljši ali že kar odličen.
Izbira kruha je dandanes neskončna, zato bi res bila škoda, da bi se pri pripravi sendviča omejevali zgolj na bele žemljice.
Res ni razloga, da bi, čeprav sendvič jeste vsak dan, padli v rutino. Za osnovo zato uporabite cibatto, polnozrnate žemlje, žemljice iz koruzne moke, makovke … skratka, možnosti je ogromno.
Tudi z vidika različnih žitaric: na tržišču je pirin kruh, kruh iz ajdove, ovsene moke, ržen kruh … Različna žita bodo sendviču zagotovila posebno noto in pregnala monotonijo okusa ter oblike.
Namig: sendvič s piščančjim mesom, avokadom, sirnim namazom ter svežo zelenjavo, denimo redkvico, korenjem, kumaram v žemljici iz ajdove moke z orehi se sliši odlična izbira.
Obstaja neskončno sestavin, ki jih lahko dodate sendviču. Poleg solate, kislih kumar, vloženih paprik so tu še različni kalčki, začimbnice, dišavnice, mlada čebula, rezine ingverja … vse to zalogaj dvigne na novo raven.
V hladilniku lahko pospravite vnaprej pripravljene pečene paprike, marinirane jajčevce ali artičoke, namaz iz oliv. Z njimi boste olajšali proces priprave in izboljšali okus malice.
Ne omejujte se in se poigrajte s sadjem. Sendviču tako lahko oddate jabolka v kombinaciji s šunko, rdeče grozdje s sirom, suho sadje, kot so brusnice in dateljni, skratka, igrajte se z okusi in odkrivajte nove dimenzije sendviča.
View this post on Instagram
Majoneza še zdaleč ni edini namaz, ki se poda v sendvič. Na osnovi skute z dodatkom zelišč ali narezanih oliv, posušenih paradižnikov, česna, mlade čebule, bazilike lahko izdelate svoje namaze in z njimi preprečite, da bi bil kruh suh.
Odlična podlaga je tudi humus ali vnaprej pripravljeni namazi, ki so na voljo v trgovinah in so največkrat na mlečni, lahko pa tudi na rastlinski osnovi.
Da bi bil sendvič hrustljav, vanj dodajte na drobno narezane popražene orehe, lešnike, mandlje ali druge oreščke.
Lahko mu dodate sirov čips: s peki papirjem obložite pekač, na papir naribajte sir (najboljše so trše sorte) in ga v pečici hitro zapecite, da bo dobil lepo temno barvo ter bo postal hrustljav. Tako pripravljen sir dodajte sendviču.
View this post on Instagram
Ponudba rastlinskih beljakovin na tržišču je vse bolj pestra in škoda bi bilo, da jih ne bi izkoristili za pripravo različnih jedi, tudi sendvičev.
Namaz iz tofuja (kupljen ali domač), rezine tofuja ali tempeha na žaru, namaz iz leče, humus, skratka, veliko je načinov, kako sendviču dodati več rastlinskih beljakovin in tudi tako poskrbeti, da bo dolgo zadržal sitost in doprinesel k izgradnji mišic.
Povzeto po portalu 24sata.hr
Preberite še: To je pri premagovanju popoldanske utrujenosti boljše od kave
Morda vas zanima tudi: Odlične službene malice: Tortilje z rdečo papriko, kozjim sirom in svežo meto
oddajte komentar