Odkar med zajtrkom ne počnem več teh napak, končno hujšam

Osebna izpoved, ki dokazuje, da so nekatere napake med zajtrkom lahko velika ovira pri hujšanju.

17.6.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Odkar med zajtrkom ne počnem več teh napak, končno hujšam

Jenny Sugar je na portalu PopSugar opisala svoje težave s hujšanjem in razkrila tudi, kako jih je rešila. Pri tem je izpostavila tri napake, ki jih je počela med zajtrkom in ki so očitno predstavljale veliko zapreko na poti do vitke postave. Kajti, ko jih je prenehala ponavljati, je hujšala brez težav.

Takole je popeljala skozi svojo izkušnjo:

Glede na to, da prehranski strokovnjaki stalno ponavljajo, kako zajtrk pospešuje presnovo, sem se spraševala, zakaj kljub temu, da ga jem vsako jutro, ne hujšam. Dokler nisem dojela, da med prvim dnevnim obrokom vztrajno ponavljam tri napake. Ko sem z njimi prenehala, so kilogrami začeli izginjati hitreje.

Kaj sem začela početi drugače?

Prenehala sem jesti žita

Vse od osnovne šole pa do konca študija sem vsako jutro za zajtrk jedla žita. Torej sem res potrebovala dolgo časa, da sem dojela, da sladke in okusne dobrote, namenjene zajtrku, niso dobra izbira. Ne zame in ne za nikogar drugega. Kajti v njih je ogromno sladkorja in premalo vlaken ter beljakovin.

Tudi žita, na katerih piše, da so zdravju in postavi prijazne ter so obogatene z vlakninami, vsebujejo preveč sladkorja in premalo beljakovin. Namesto teh sem začela jesti od 13 do 20 gramov beljakovin, najmanj šest gramov vlaknin in od 10 do 15 gramov zdravih maščob.

Za zajtrk si po novem največkrat privoščim smuti ali ovseno kašo (brez dodanih sladkorjev).

 

Jem, kadar sem lačna in ne, ko naj bi jedla

Neštetokrat sem slišala in prebrala, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva in slepo sem sledila tej predpostavki. Torej sem vsako jutro pol ure po tem, ko sem vstala, jedla zajtrk.

Čeprav v 99 odstotkih sploh nisem bila lačna. Resnična lakota je nastopila šele okoli desetih, enajstih dopoldne in jedla sem še tedaj, kar pomeni, da sem imela dva zajtrka.

Sedaj zjutraj najprej telovadim in zajtrk okoli devetih, desetih pojem na delu. Ker sem lačna in ne, ker je čas za obrok.

Postala sem pozorna na velikost porcij

Tretja napaka, ki sem jo pogosto počela je bila, da nisem pazila na velikost obrokov. Ko sem jedla za zajtrk žita, sem jih pospravila velike količine.

Običajno sem kombinirala tri različne vrste in jim dodala še lupinasto sadje, jagodičevje ali banano, vse to prelila s sojinim mlekom z okusom vanilje in tako pojedla tudi do 2400 džulov (600 kalorij).

Sedaj pazim na količino in skrbim, da smuti, ki ga popijem za zajtrk, ne vsebuje več kot 1600 džulov (400 kalorij), kar zagotovo pripomore k temu, da lažje hujšam.

Preberite še: Skrivna sestavina za popolna umešana jajca

Morda vas zanima tudi: Kaj se zgodi, če vsak dan jeste ovsene kosmiče


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)