Naša usta niso kanta za smeti

Človek je del narave in za zdravje, vitalnost, srečo je treba živeti po načelih narave.

2.10.2020 ob 5:35 | Foto: GettyImages | Avtor: Apolonija Infinity of Chi (revija Suzy)

Naša usta niso kanta za smeti

Okrog nas se širi strah in namesto spodbude ter 'navodila', kaj vse lahko naredimo za svoje zdravje, nam vlivajo samo še več strahu. Zato poglejmo, kaj lahko storite sami. Hrana je naša energija či, ki jo potrebujemo za delovanje in zaščito telesa pred klimatskimi vplivi, negativnimi čustvovanji …

Strah uničuje ledvice, ki so baterija našega telesa. Življenjsko energijo imamo shranjeno v nadledvičnih žlezah, zato pazimo nanje. Po tradicionalni kitajski medicini smo v času pljuč, ki so naš dih, zato krepimo oboje: ledvice in pljuča. Rahlo slana in pikantna hrana nam bo pri tem v pomoč.

Smo, kar jemo

Naše fizično telo je v bistvu skupek hrane, ki smo jo dali vase. Hrana se asimilira vanj in postane del nas. Naše trenutno stanje telesa kaže, kaj smo v preteklosti jedli, kako smo čustvovali in podobno. Če želimo biti imuni na vse viruse in ustrahovanje okolja, naredimo korak k izboljšanju – čarobno paličico za zdravo in vitalno telo imamo v svojih rokah, samo uporabiti jo moramo!

Strah, negotovost, stres in še napačna prehrana so dejavniki, ki nam šibijo imunski sitem in povzročajo bolezni. Človek je del narave in za zdravje, vitalnost, srečo je treba živeti po načelih narave. Tradicionalna kitajska medicina bazira na njenih temeljih, njen 24-urni bioritem je tudi ritem našega telesa, organov in drugega. Luna, sonce, veter, mraz, vročina, vlaga ... vse to vpliva na nas ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne.

Kaj lahko naredi vsak od nas, da izboljšamo svoj življenjski ritem?

Razstrupljanje telesa naj bi opravili dvakrat letno, dopustiti moramo, da razstrupljevalni organ, jetra, opravi svojo nalogo. Če smo zakisani, če je naše telo polno toksinov, kovin, ga je treba razstrupiti, saj je tako telo šibko. Prihajamo v obdobje pljuč in z zimo ledvic, ko bodo naši strahovi ter negotovost lahko še večji in težji. Zato je zdaj pravi čas. Kako se varno in po naravni poti razstrupiti? Lahko se priključite že tradicionalnem skupinskemu jesenskemu razstrupljanju v zaprti facebook skupini, kjer nam tudi skupinska kolektivna zavest pomaga, da imamo moč in premagamo sami sebe in slabe razvade. Rastrupljanje opravimo kot delni post z izločitvijo in vpeljavo določenih živil, ki nas bodo v tej sezoni krepila. Povezava do programa: https://mailchi.mp/2725f7e86aa2/30dnijesenskegarazstrupljanja

Pri prehrani je treba upoštevati 24-urni bioritem telesa, organov in cikla narave za krepitev pljuč (prava domača kokošja juha je odličen antibiotik za naša pljuča). Hrana naj bo topla in pretežno polnovredna rastlinska (meso oziroma ribe uživamo maksimalno dvakrat na teden). Če ne veste, kaj je prava, živa hrana, poiščite pomoč strokovnjaka.

 

Voda veže nase toksine, zato pijte dovolj čiste, žive vode, ki naj bo v tem obdobju topla, vroča.

Vitamin C – pijmo vsak dan tople limonade, z medom, ingverjem.

Med, propolis naj bo vsak dan vključen v zajtrk.

Spanje – vzemimo si dovolj časa za počitek.

Pozitivnost. Omejimo branje in gledanje negativnih člankov, oddaj. Nad nami bodo imeli moč le, če se bomo prepustili ustrahovanju in negativizmu.

Delujmo preventivno, odgovorno, delajmo na krepitvi imunskega sistema.

Moksajte se v času enakonočja – moksa je odlično staro zdravilo za sto bolezni, razsluzi naše telo, ga krepi, segreje, odganja strah in mraz iz naših kosti. V času jesenskega enakonočja, od 21. do 26. septembra, se moksajmo za preventivo vsak dan približno 15 min na popku.

Vitamin D3 – vsak dan se ga naužijmo z gibanjem, sprehodom na soncu.

Maščobe omega3 – redno uživajmo mleta lanena semena, čijo, orehe …

Povezanost. Delajmo na vseh ravneh našega telesa: fizično telo (prehrana, voda, gibanje, spanje), dušno telo (delo na sebi, kaj je naše dušno poslanstvo …), umsko telo (izobražujmo se, učimo se novih stvari, bodimo radovedni kot otroci, a umirimo tisti del uma, ki nam nenehno nagaja).

(P)ostanite zdravi in hvala, ker ste! 

Avtorica Apolonija Infinity of Chi je certificirana osebna svetovalka tradicionalne kitajske medicine, II stopnja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)