Ko se vas nekaj loteva, ukrepajte pravilno

Štiri malenkosti, ki jih morate storiti takoj, ko začutite, da so vaše telo zavzeli virusi.

4.10.2015 ob 7:00

shutterstock_203140906.jpg

To so znaki: v grlu je tisti zoprni občutek, boli vas glava, nekam čudno utrujeni ste, kihate in kašljate. Zdi se vam, da boste vsak čas pošteno zboleli. Najbrž boste res, če ne boste hitro ukrepali in bolezen pregnali, še preden vas bo ta položila v posteljo. Poglejte, kaj morate storiti takoj, ko začutite, da se vas nekaj loteva.


Že slediš Mični na Facebooku?

Vzemite cink. Med minerali velja za najmočnejšega zaveznika imunskega sistema, saj se uspešno bori proti virusnim in bakterijskim boleznimi. Vsakih nekaj ur popijte z njim obogaten prehranski nadomestek. Vse, dokler čutite, da z vašim zdravjem ni vse v najlepšem redu. Naravni viri cinka so predvsem rdeče meso, školjke in jajca, vendar ti najbrž tedaj, ko že kihate in kašljate, ne bodo zalegli.

shutterstock_154681433.jpg

Pojejte piščančjo juho. Krepka, vroča piščančja juha prav tako prežene simptome prehlada. Obogatite jo z razno zelenjavo: s česnom, peteršiljem, špinačo in podobnim ter zalegla bo še bolj.

Vzemite vitamin C. Takoj, ko začutite, da se v vašem telesu dogaja nekaj neprijetnega, hrano obogatite z vitaminom C, najbolje s svežimi živili, lahko tudi z nadomestki. Z njim bogate so pomaranče, limone, grenivka, kivi, zelena paprika, ...

shutterstock_121739785.jpg

Naspite se. Med spanjem telo počiva, imunski sistem pa sprošča snovi, ki se borijo proti okužbam. Poleg tega se spočit organizem lažje bori proti nezaželenim mikrobom. Torej hitro v posteljo, spite vsaj osem ur in zjutraj se boste zagotovo zbudili čili, spočiti in zdravi.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)