Kam na supanje? To so najbolj priljubljene lokacije

Vas navdihuje narava ali ste bolj očarani nad urbanimi potmi?

10.6.2017 ob 5:20

SUP-tour-Lent-Maribor-Bananaway-5-1920x1281.jpg

V poletnih časih so še posebej priljubljene športne aktivnosti, ki se odvijajo v vodi ali ob njej. Ena izmed teh, ki je v zadnjih letih še posebej zanimiva, je supanje.

Lokacij za supanje je po Sloveniji kar nekaj. Obstaja tudi več ponudnikov, ki v svoji ponudbi ponujajo izposojo opreme, saj je lahko nakup sup deske precejšen finančni zalogaj, v kolikor se z njim ne nameravate ukvarjati redno.

PREBERITE še // Supanje: rekreacija, ki v hipu zasvoji

SUP_tour_Slovenia_Bled-1920x1200.jpg

Bolje si je izposoditi dobro, kot kupiti slabo

Pri nakupu in izposoji deske je potrebno biti pozoren na to iz kakšne tehnologije je deska narejena, saj to vpliva tudi na prepustnost deske in njene druge lastnosti. "Tudi pri sami izposoji je pomembno, da se pozanimamo, za kakšno desko gre. Glede na večletne izkušnje in stike s suparji bi lahko rekla, da večina ljudi, ki desko kupi, jo uporablja pogosteje, kot so sprva mislili. Sicer pa si je bolje nekajkrat izposoditi dobro sup desko, kot kupiti slabo. Naj bo to izposoja ali nakup, v vsakem primeru se je dobro res izobraziti," pravi Špela Zupanc iz Bananaway.

Pove še, da je za začetnika najboljša najbolj trdna deska, ki bo maksimalno stabilna in se pod težo ne bo upogibala.

Standup-Paddle-Bohinj-26-1920x1200.jpg

Od Ljubljanice do supanja pod kamnitimi ostanki

Med najbolj priljubljenimi lokacijami za supanje Zupančeva izpostavi reke, ki tečejo skozi Ljubljano, Maribor, Piran in Ptuj. "Supanje na urbanih lokacijah ima poseben čar. Te so po njenih besedah še bolj priljubljene pri turistih." Izstopajo pa tudi lokacije, kjer se lahko umaknemo v naravo in raziskujemo odmaknjene in bolj nedostopna mesta, ki jih niti peš ne moremo obiskati. Ob tem Zupančeva izpostavi Most na Soši, reko Kolpo in nekatere odseke reke Drave. "Čar teh izletov je, da se popolnoma odklopiš, sprostiš in vidiš kraje in naravo iz druge perspektive ter zraven narediš nekaj dobrega za svoje telo."

Supati pa je mogoče tudi na Blejskem, Bohinjskem, Zbiljskem, Cerkniškem in Šmartinskem jezeru in po Mesečevem zalivu. Med suparji pa so priljubljene tudi lokacije blizu naših mej. Ena izmed teh je sup izlet do Devinskega gradu pod kamnitimi ostanki Castelvecchi-a, supanje v Benetkah in na rtu Kamenjak.

Avtorica: P. Pa.
Foto: Bananaway.si


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)