Kako zablesteti v črni oblekici

Začela se je sezona prednovoletnih zabav, kjer je glamurozna oprava skoraj obvezna.

7.12.2015 ob 7:30

shutterstock_125707157-bg.jpg

Z malo črno obleko ne boste zgrešili, še vedno se to zdi najvarnejša in najlažja izbira za zabavo. Vendar ni treba, da ste videti dolgočasno! Da se bodo za vami obračale glave, sledite nekaj preprostim nasvetom Jeannette Jackson, britanske nutricionistke, ki je prav za ta čas razvila tako imenovani dietni plan male črne obleke.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Poskrbite za lepo kožo. Mango naj bo vaš najboljši prijatelj nekaj dni pred zabavo. Ta eksotični sadež namreč poskrbi za sijočo kožo, saj je bogat z vitaminom A, zna pa tudi zmanjšati pojavnost temnih madežev in napak. Mangov smuti je torej odlična rešitev za svežo kožo. Privoščite si ga tudi na dan zabave.

Preprečite napihnjenost. Na dan zabave ne jejte težke hrane. Za kosilo si privoščite denimo suši ali poljuben obrok, bogat z beljakovinami. Ta bo tudi preprečeval, da boste posegali po nezdravih prigrizkih. Proti napihnjenosti bo pomagala tudi zelenolistnata zelenjava, kot je denimo špinača, zato si čez dan pripravljajte obroke, ki vključuje to Popajevo hrano. Je tudi nizkokalorična, bogata z antioksidanti in zelo hranljiva.


Da boste imeli res vse pod nadzorom, si preberite še:

shutterstock_231815248.jpg

Doza energije. Če vas zvečer popade lakota, kasneje pa vas čaka praznična večerja, kruljenje v želodcu pomirite s pestjo oreščkov. A naj ne bodo soljeni in nikar ne pretiravajte z njimi. Če na zabavi ne bo večerje, si doma pripravite beluše z jajci, kar je odlična doza energije.

Popoldne na telovadbo. Dobre pol ure potenja vam bo pognalo kri po žilah, koža pa bo lepo sijala. Poleg tega bo telovadba iz telesa odplaknila strupe in iz telovadnice boste odkorakali bolj sveži. Popolno za zabavo.

Za sijoče lase. Nekaj ur prej si naredite preizkušeno hranilno masko, ki lepo poskrbi za vaše lase. Izogibajte se pretirani uporabi ravnalca ali kodralnika, saj to lase zelo izsuši. Če ne gre drugače, lase prej popršite z zaščitnim lakom, ki ga prodajajo že v skoraj vsaki drogeriji.

shutterstock_118761841.jpg

Da boste lahko plesale vso noč. Pri tem vam bo pomagala hrana, bogata z železom, saj daje energijo. Tukaj vam bo spet pomagala špinača; dodajte še nekaj perutnine ali morskih sadežev, za sladico pa si privoščite rozine, datlje ali brusnice.

Nujno jejte! Stradanje nikakor ne pride v poštev. Več manjših obrokov čez dan bo preprečilo, da bi se na zabavi prenajedli, občutek sitosti pa bo poskrbel tudi, da ne boste spili preveč alkohola.

Izognite se mačku. Še nasvet za po tem, ko boste slekle oblekico. Pripravite se vnaprej in tik pred spanjem spijte šumečo tableto magnezija. Ta bo pomagal zmanjšati glavobol, sprostil bo mišice, zato boste tudi spali bolje. Še dodaten kozarec vode pa bo preprečil jutranjo zabuhlost okrog oči.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)